Caii din Letea au fost salvaţi: „Tocmai eliberăm caii”

• publicat la: 21 mai 2011
Caii din Letea au fost salvaţi: „Tocmai eliberăm caii”

Tirul care transporta caii sălbatici de la Letea către mai multe abatoare din ţară a fost oprit, în urmă cu câteva zeci de minute, în judeţul Brăila, în urma unui efort al asociaţiei de protecţie a animalelor Vier Pfoten şi al Poliţiei Animalelor.

„Tocmai eliberăm caii. I-am scăpat de abator, cel puţin pentru moment”, a declarat, pengru gândul, Kuki Bărbuceanu, directorul Vier Pfoten. El a explicat că a murit un cal, iar altul este în stare foarte gravă. „Transportul a durat peste 24 de ore, timp în care animalele nu au fost hrănite şi nu au băut apă”, a explicat Bărbuceanu.

Şeful Vier Pfoten a spus că animalele vor sta câteva zile într-un „loc nu la fel de frumos ca locul de unde provin” (probabil într-o fermă din judeţul Brăila), după care se vor întoarce în pădurea Letea.

„Vom cere contraexpertiza analizelor de sânge, să vedem dacă sunt într-adevăr 19 cai bolnavi. Apoi, aceştia vor fi eutanasiaţi, iar ceilalţi se vor întoarce în Letea”, a explicat Bărbuceanu, pentru gândul. Întrebat dacă animalele nu riscă acelaşi tratament, şeful Vier Pfoten a explicat: „Caii vor fi răscumpăraţi, vom negocia cu proprietarul din acte şi îi vom oferi o sumă care să-l facă să înţeleagă că a greşit”. De asemenea, Bărbuceanu a spus că animalele vor fi echipate cu microcip, deci se va ţine evidenţa lor.

Vier Pfoten au fost ajutaţi de cei de la Poliţia Animalelor, care au primit o aprobare din partea DSVSA Brăila pentru a intercepta transportul.

Actriţa Oana Pellea, care ieri a trimis politicienilor o scrisoare prin care îi îndemna să ajute caii din Deltă, a spus că „toate mulţumirile trebuie adresate acestei pălării numite Facebook”.

sursa gandul

Lasati un comentariu