Când Camerista Statelor Unite ale Americii strigă “viol!”

• publicat la: 17 mai 2011
Când Camerista Statelor Unite ale Americii strigă “viol!”

Un om iese gol din baie la New York – ceea ce sperie mai multe ţări care-l aşteptau să iasă cu 90 de miliarde, ceea ce ar putea coborî şi mai mult cotaţia monedei euro, care deja a tras în jos preţul aurului. Asta pe partea economică. Pe partea politică, francezul Dominique Strauss-Kahn era acum trei zile în situaţia lui Traian Băsescu în 2009: nu anunţase că va candida , însă era favoritul sondajelor la preşedinţie. A doua zi, s-a trezit în situaţia lui Mircea Geoană în săptămâna alegerilor: adică nu e dovedit că a făcut ceva rău, dar este acuzat că a vrut să se relaxeze nepotrivit cu o persoană.

Cu siguranţă, această reacţie în lanţ este rezultatul unui lung proces de mondializare dar, chiar şi aşa, cred că ar fi fost imposibilă dacă la mijloc nu era un presupus atac împotriva unei Cameriste a Statelor Unite ale Americii. În ce altă ţară s-ar fi urcat poliţia în avion să mi ţi-l umfle pe şeful Fondului Monetar Internaţional, pentru că o cameristă a dat telefon să zică „Viol”? Fără întrebările prealabile (Fă, ej beată?), fără consultări cu ministrul de interne (E o nebună care zice că a violat-o directorul Fondului Monetar Internaţional), fără să aştepte răspunsul (Nenorociţilor, v-aţi îmbătat?). Să-l încuie la secţie, când el era aşteptat de cancelarul german şi de toţi miniştrii de finanţe din zona euro. După care judecătorul să respingă cererea de eliberare, fără să-i treacă prin cap un viciu de procedură.
Iată un exemplu, ca să înţelegem mai bine speţa: când şeful FMI şi-a uitat ceasul în Parlamentul României, s-a trimis limuzina la aeroport ca să i-l dea. La americani, când şi-a uitat telefonul mobil în camera de hotel, s-a trimis duba la aeroport să-l ia pe proprietar.

N-ai cum să nu-i admiri pe americani. Sunt exact ca-n fimele de propagandă: nici un om de-al lor nu e lăsat în urmă. Că l-a împuşcat teroristul lângă Kabul ori s-ar putea să-l fi agresat sexual Strauss-Kahn la etajul 28 în New York – trimit puşcaşii sau poliţiştii, după caz. În timp ce îl purică de ADN pe şeful FMI, s-ar putea ca grecii să-şi mai dea niţel foc prin Atena, să mai împuşte nişte politicieni colaterali. Dar, când camerista le-a dat alarma, cred că poliţiştii şi-au pus o singură întrebare: Care FMI?
sursa gandul.info

Lasati un comentariu