Carei BestFest ziua a şasea.Târgul Instituţiilor de Învăţământ

• publicat la: 22 mai 2011
Carei BestFest ziua a şasea.Târgul Instituţiilor de Învăţământ

Festivalul cultural Carei Best Fest se apropie cu paşi repezi de final. Ziua a şasea a fost dedicată in principal Târgului  Instituţiilor de Învăţământ şi al Asociaţiilor Careiene. Activităţile s-au desfăşurat in zona pietonală a străzii 1 Decembrie 1918, unde a fost amplasată şi o scenă pe care au evoluat rând pe rând toate formaţiile ce aparţin de Casa de Cultură  Carei.Si de această dată organizarea a fost la standarde ridicate dar pentru careieni acest fapt a devenit o obişnuinţă atunci când in rolul organizatorului şi al coordonatorului principal se află Bogdan Georgescu.

Au fost prezenţi câţiva producatori locali,cu standuri de diverse produse  precum şi diverse asociaţii.

Asociaţia Werdnig Hoffman, care reprezintă bolnavii cu Sindrom Werdnig Hoffman sau alt handicap locomotor cauzat de o boală rară sau comună, a fost prezentă cu majoritatea membrilor locali.

De asemenea a fost de faţă  Asociaţia  pentru Protecţia Animalelor, Puffy,cu două patrupede care işi căutau un cămin primitor şi un stăpân iubitor.

Amatorii de carturi au putut admira câteva la standul asociaţiei Kart Racing  iar simpatizanţii noului sport numit Airsoft  au avut posibilitatea de a face cunoştinţă cu membrii Asociaţiei sportive Corvus Regia şi cu armele specifice acestei activităţi.

Apicultorii careieni au prezentat toate varietăţile de produse apicole iar Asociaţia columbofilă Colibri  a expus o varietate de rase de porumbei şi găini.

Incepând cu orele 15,oo, instituţiile de invăţământ din Carei au fost prezente cu standuri  in care au expus diplomele şi distincţiile ce incununează rodul muncii elevilor şi al cadrelor didactice din fiecare şcoală precum şi oferta educaţională pentru viitorul an şcolar.

Au fost prezente toate şcolile generale din oraş,Scoala generala nr.1,director Sidonia Varga,

Scoala Vasile Lucaciu,director Alina Mocanu

Scoala generală nr.3 ,director Visnyai Csaba

Dacă Scolile generale Vasile Lucaciu şi nr.3 oferă posibilitatea studiului in limba română şi maghiară, la Scoala generală 1 puteşi găsi şi varianta studiului  in limba germană.

Inghesuiala mare la standul Şcolii Vasile Lucaciu  în momentul în care inv.Florica Iederan a arătat doritorilor ce uşor este să inşiri mărgeluţe pe aţă şi să iţi realizezi singur diverse podoabe.

Cei care nu au fost prezenţi ieri la Zilele Liceului de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu au avut acum posibilitatea să vadă pe viu ţinutele confecţionate din materiale reciclabile care au  fost  prezentate la parada modei.Colegiul a făcut cunoscută oferta educaţională şi a expus toate  distincţiile obţinute pe parcursul anului.

La liceul romano-catolic Josephus Calasantius ,a fost cea mai mare afluenţă datorită unui mic program artistic improvizat la stand şi datorită  implicării invăţătoarelor de aici in activităţi de abilitate practică.Copii au avut la indemână acuarele cu care au” insufleţit” micile figurine de gips oferite de organizatori.

In graba mare ,organizatorii standului de la liceul Teoretic au uitat să posteze emblema liceului şi in limba română .

Absenţii Târgului  Instituţiilor de Învăţământ au fost cei de la Grupul Scolar Simion Bărnuţiu.

Un reuşit spectacol cultural-artistic  s-a desfăşurat in paralel cu celelalte activităţi, elevi-artişti careieni de la toate şcolile din oraş  etalându-şi cu insufleţire cântecele sau dansurile deprinse de-a lungul anului  de la instructorii Casei de Cultură.

Au evoluat formaţiile Reketye,Rote Rose,Ceatăra,Magic Dance,Last B Boys,formaţia Fluieraşii condusă de Dumitru Iederan precum şi numeroase trupe de dans de toate genurile.

In a doua parte a spectacolului  au urcat pe scenă solişti şi formaţii de muzică uşoară.

Au evoluat rând pe rând, Piticii I si II, Gabor Tania, Ozsvath Katy, P.A.D, Vitez Julia,

M-team, Bîc Denisa, Likker Zsuzsi, Sunpiers, Altfater Andrea, X-Mix, Nagy Anita, Fineline si No Limit.

Activităţile desfăşurate ieri in centrul oraşului au fost,spunem noi, o avanpremieră pentru zilele oraşului ce vor avea loc peste o lună,deşi prezenţa  publicului spectator a fost mai mult din rândul susţinătorilor celor ce au evoluat pe scenă.

Duminică,este ultima zi a festivalului Carei Best Fest, zi in care va avea loc de la orele 19,00,la sala Sf.Ladislau,varianta pentru copii a muzicalului My Fair Lady ,de  Fr. Loewe,in regia Inei Hudea din ClujNapoca.

Daniela Ciută

comentarii

de ionut la 27 mai 2011 - 16:13

bucataru jidou so dat arama pe fata pentru cine nu lo stiut!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Lasati un comentariu