Ce putem cumpăra cu 20.000 Euro în Carei ?

• publicat la: 18 mai 2011
Ce putem cumpăra cu 20.000 Euro în Carei ?

In urma unui studiu de piaţă al chiriilor din municipiul Carei,s-a stabilit că acestea sunt   la acelaşi nivel cu cele din municipiul Satu Mare. Pentru un apartament de 2 camere,mobilat şi utilat, chiria in Carei este de 100 Euro. Cam tot atât este şi rata la bancă  prin programul “Prima Casă”, la o sumă imprumutată de aproximativ 20.000 de Euro. Aşa că mulţi tineri careieini au ajuns la concluzia că e mai indicat să faci un imprumut bancar decât să stai in chirie, asta dacă stai bine cu nervii, ai un loc de muncă stabil şi dispui de timpul necesar să umbli ca să poţi strânge mormanul de acte solicitat de bancă. Si uite aşa,in 2011 constatăm o creştere a solicitării de imprumuturi bancare şi o scădere a cererii la chirii.

Deci , ce putem cumpăra cu 20.000 Euro in Carei ?

In primul rând, ne oprim la apartamentele de 2 camere, care rămân in continuare cele mai căutate. Astfel,in zona Ignişului un apartament fără prea multe pretenţii, situat la parter sau la etajul 4 costă intre 10.000-13.000 Euro, in funcţie de imbunătăţiri. Etajele intermediare, in aceeaşi zonă, variază intre 11.000-14.000 Euro. In zona P-ţa 1 Mai sau str.Zăgănescu, apartamentele de 2 camere sunt o idee mai scumpe faţă de cele din zona pieţei agroalimentare dar nu semnificativ.Apartamentele din această zonă sunt in majoritatea lor construite din prefabricate.

In cartierul MV I,cu 16.000-17.000 Euro poţi cumpăra la parter sau etajul 4 un apartament in suprafaţă de 50mp sau, cu puţin efort găseşti apartamete de 2 camere la etaj intermediar,la  un preţ de până la 20.000 Euro. In acelaşi cartier, un apartament de 3 camere la etajul 4 se poate cumpăra, fără probleme,cu 19.000-20.000 Euro iar dacă nu are nici o imbunătăţire, preţul poate fi chiar mai mic. Diferenţa până la un apartament de 4 camere la etajul 4 nu este foarte mare, aşa că dacă mai reuşiţi să strângeţi incă câteva mii de euro, aveţi toate şansele să găsiţi un apartament de aproximativ 80mp, cu 4 camere şi 2 băi , la valoarea de 21.000-22.000 Euro.

In cartierul MV II  preţurile apartamentelor sunt ceva mai ridicate datorită imbunătăţirilor pe care le au dar şi a suprafeţei generoase precum şi a unei mai bune compartimentări. Este cel mai nou cartier al oraşului ,pereţii fiind din cărămidă tip BCA şi majoritatea apartamentelor au două balcoane şi pivniţa utilizabilă.Intre blocuri există spaţii aerisite,locuri de joacă,locuri de parcare mai numeroase ca in alte cartiere.

Cu 20.000 Euro puteţi găsi doar la parter sau etajul  4 un apartament de 2 camere, ce-i drept, acestea au intrări separate pentru fiecare cameră şi dispun de o suprafaţă de aproximativ 58-60mp.Apartamentele de 3 sau 4 camere sunt deosebite, dispun de 2 băi şi de 2 balcoane

Pentru cei care nu au probleme cu distanţele faţă de centru, o alegere bună este şi cartierul Republicii, care oferă apartamente de 2 camere la preţuri de până la 20.000 euro, in blocuri de cărămidă.Camerele sunt reduse, ca suprafaţă şi sunt tip vagon.Este primul cartier de blocuri din Carei iar zona dispune de multe spaţii verzi.

Puteţi să vizualizaţi toate aceste oferte imobiliare accesând singurul site care oferă informaţii imobiliare la nivel de Carei şi anume www.agentiavenus.ro.

redactia

Lasati un comentariu