Criterii dure de internare în spital. Vezi ce condiţii impune CNAS

• publicat la: 31 mai 2011
Criterii dure de internare în spital. Vezi ce condiţii impune CNAS

CNAS vrea să modifice condiţiile în care românii pot fi internaţi în spitale. Începând cu 1 iunie, numai persoanele care se confruntă cu pierderea subită a conştienţei, a vederii sau auzului, care au puls şi tensiune anormale, febră persistentă câteva zile, de peste 38 de grade Celsius, hemoragie continuă şi deshidratare severă vor putea fi internate, se arată într-un proiect al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Va putea fi internat un bolnav cu puls anormal, adică frecvenţă periferică sub 50 pe minut sau mai mare de 140 pe minut, înregistrată la distanţă de cel puţin cinci minute, se mai arată în proiect, potrivit Antena3.

Şi persoanele cu tensiune anormală (presiune sistolică sub 90 sau peste 200 mmHg şi o valoare diastolică de sub 60 sau peste 120 mmHg), cele care au suferit o pierdere acută a vederii sau a auzului (pierdere severă parţială sau totală şi care s-a instalat rapid şi a persistă în momentul internării) sau a capacităţii de a mişca o parte importantă a corpului vor putea fi internate în spital.

În plus, vor fi internate persoanele care au suferit răni cauzate de traume majore, dar nu şi cele care au răni izolate ale mâinilor sau picioarelor.

Potrivit aceluiaşi proiect CNAS, vor putea fi internaţi bolnavii cu febră persistentă de cel puţin cinci zile (trei zile cu temperatură de peste 38 de grade Celsius ), cei cu sângerare abundentă (hemoragie continuă cu orice localizare, care nu se poate trata în Departamentul de urgenţă) şi orice caz în care există suspiciune de sângerare internă.

Nici persoanelor care au o deshidratare severă la momentul sosirii la spital, celor cu anomalii ale electrocardiogramei, sau celor care prezintă durere paralizantă sau durere severă cu suspiciune de urgenţă medicală nu li se va refuza internarea.

sursa jurnalul.ro

Lasati un comentariu