Cum să ne ferim de căldură

• publicat la: 28 mai 2011
Cum să ne ferim de căldură

Soarele, căldura şi temperaturile de peste 30 de grade reuşesc să provoace o senzaţie de disconfort pentru fiecare dintre noi. Cum zilele sunt lungi şi insorite trebuie să avem grijă de sănătatea noastră.
Medicii atrag atenţia faptului că dacă trebuie neapărat să ieşiţi afară din casă in zilele caniculare aveţi grijă cum vă imbracaţi. Hainele din materiale sintetice nu numai că vă creează o senzaţie de disconfort, dar atrag căldura şi nu lasă pielea să respire. De aceea se recomandă haine şi lenjerie intimă din materiale naturale. Evitaţi pe cât posibil culorile inchise, in special negrul.

In cazul in care trebuie să mergeţi prin soare nu uitaţi acasă pălăria de soare şi folosiţi o cremă de protecţie solară cu factor ridicat (FPS 15, FPS 20). Se ştie că la orele prânzului soarele este foarte puternic si trebuie evitată expunerea la razele soarelui. Pălăria are rolul de a vă proteja de razele dăunatoare ale soarelui.
In zilele caniculare este extrem de importantă consumarea a minimum 2 litri de lichide zilnic. Medicii recomandă evitarea consumului de cafea, băuturi carbogazoase şi bauturi alcoolice. De asemenea este recomandat să nu consumăm mâncăruri grase care pot dăuna sănătăţii. Consumaţi multă apă, ceaiuri sau sucuri naturale.

Incercati să vă treziţi cât mai devreme pentru a prinde cele mai bune raze de soare şi a nu pune in pericol sănătatea pielii dvs. Expunerea la soare in orele amiezii pot avea efecte grave asupra sănătăţii pielii dvs. Razele solare duc la imbătrânirea prematură a pielii, apariţia ridurilor şi, in cazurile mai grave, expunerea la soare poate duce până la cancer de piele.

Ingrijiţi-vă, feriţi-vă de razele puternice ale soarelui şi puteţi avea nu numai un bronz minunat, ci şi o piele sănătoasă, de invidiat.

sursa TV1Satu Mare

Lasati un comentariu