Ierburi străvechi bune pentru sănătate

• publicat la: 24 mai 2011
Ierburi străvechi bune pentru sănătate

Companiile de produse farmaceutice sunt intr-o permanentă căutare a eficientei ierburilor cunoscute din cele mai vechi timpuri ca având efecte tămăduitoare. Cel mai bun exemplu este aspirina, care a fost produsă din scoarţa salciei.

Iată câteva dintre cele mai des intâlnite plante atunci când vine vorba de tratatea diverselor afecţiuni, oferite de Live Strong:

Aloe Vera

Aloe Vera face parte din numeroasa familie a aloei, care numără 400 de specii.
Gelul din frunzele acestei plante este folosit de secole intregi pentru vindecarea rănilor şi a arsurilor, dar şi ca laxativ.

S-a găsit chiar şi un papirus egiptean datând din preajma anului 1550 i. Hr. care include sfaturi despre folosirea aloei.

Ginseng

Originar din China, ginsengul datează din primul secol dinainte de Hristos, potrivit datelor de la Universitatea Carbondale. Era considerat de mare preţ de catre impăraţii chinezi, fiind un tratament pentru aproape toate părţile corpului.

Rădăcina sa are adesea forma unui om. Unele rădăcini pot avea o vechime şi de 100 ani, cu cât sunt mai vechi, cu atât fiind considerate mai valoroase. Ginsengul a inceput să fie cunoscut comercial de prin anii 1700, acum fiind folosit in curele de artrită, insomnie, dar şi pentru a creşte performantele sexuale.

Scoarţa de salcie

Beneficiile scoarţei de salcie au inceput să fie cunoscute in jurul anului 400 i. Hr., in special nativilor din America de nord, Europa şi Asia, fiind folosit ca analgezic si antiinflamator. Pacienţii mestecau coaja pentru a scăpa de durerile de cap, durerile menstruale şi artrita. Era folosită şi pentru a reduce febra.

Principalul ingredient din coaja de salcie este salicinul, de unde rezulta acidul acetilsalicilic, adică aspirina. Aceasta a fost inventata in anii 1800, potrivit Universitatii din Maryland. Scoarţa de salcie conţine şi antioxidanţi puternici şi imbunătăţeşte sistemul imunitar.

Păpădia

Deşi mai toată lumea o blamează pentru că strică gazonul, păpădia a fost introdusă iniţial ca hrană pentru albine, dar este bună şi pentru organismul uman. Are efecte diuretice şi este folosită de diverşi nutritionişti in probleme gastrointestinale, apendicită şi pentru a creşte cantitatea de lapte a tinerelor mame.

In Europa este folosită şi pentru problemele pielii, ale ochilor şi in cazul diabetului. Aduce beneficii şi in cazul problemelor de rinichi.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu