La Bursa locurilor de muncă s-au emis doar 34 de repartiţii

• publicat la: 12 mai 2011
La Bursa locurilor de muncă s-au emis doar 34 de repartiţii

Azi, 12 mai 2011 in Carei s-a desfăşurat o bursă a locurilor de muncă la punctul de lucru Carei, in urma solicitării agenţilor economici SC RICATELA SA, SC SARMEX SA şi ADECCO RESURSE UMANE.

Cele trei firme au oferit 114 locuri de muncă in următoarele meserii: tâmplar universal- 65 locuri de muncă, tâmplar manual – 8 locuri de muncă,  tâmplar mecanic – 8 locuri de muncă, şlefuitor – 18 locuri de muncă, maistru tâmplar – 3 locuri de muncă, inginer industria lemnului – 2 locuri de muncă şi muncitor necalificat – 10 locuri de muncă.

La Bursa locurilor de muncă organizată de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă au participat 220 de şomeri. In urma discuţiei cu angajatorii, au fost emise 34 de repartiţii pe locurile de muncă oferite de angajatori fiind selectaţi pentru interviu la sediul societăţilor.

După medierea pe locurile de muncă vacante au fost 7 şomeri care au refuzat un loc de muncă conform pregătirii profesionale, urmând să se procedeze la incetarea indemnizaţiei de şomaj.

Menţionăm că la punctul de lucru Carei sunt in evidenţă 1.419 şomeri , din care 422 şomeri indemnizaţi , iar 997 neindemnizaţi, beneficiari de ajutor social in marea majoritate fără studii şi calificare, fiind mai dificil ocuparea lor sau cuprinderea la un curs de calificare.

sursa TV1 Satu Mare

Lasati un comentariu