Lumea Mlaştinii la Muzeul Municipal Carei

• publicat la: 8 mai 2011
Lumea Mlaştinii la Muzeul Municipal Carei

Expoziţia Lumea Mlaştinii a fost realizată prin proiectul Patrimonium. Valorificarea transfrontalieră a moştenirii culturale comune” şi se derulează de către Direcţia Muzeelor din judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg (Nyiregyháza, Ungaria), in calitate de lider de proiect, şi Muzeul Judeţean Satu Mare, partener, in cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013. Obiectivul proiectului este intărirea coeziunii sociale şi economice în regiunea de graniţă prin cercetarea, valorificarea şi promovarea comună a patrimoniului cultural.

Expoziţia este o călătorie în timp, in care putem vedea lumea misterioasă a mlaştinii, elemente ale florei, faunei, şi diferite piese folosite de către om de a lungul timpului.

Sunt expuse hărţi, fotografii despre flora, fauna, viaţa de fiecare zi a oamenilor care au trăit în apropiera mlaştini Ecedea. Deasemenea se pot vedea piese arheologice (de la epoca neolitică pâna la sec. XIII-XIV), obiecte etnografice (vase, unelte de pescuit, obiecte din lemn, pipe din lut, tăietor de trestie, căruţă, barcă etc), păsări împăiate.

Doritorii pot vizita expoziţia in fiecare zi ,de luni până sâmbătă intre orele  8-15,30.

iar duminica  intre orele 10-12.Tot de aici puteţi achiziţiona vederi cu municipiul Carei la simbolicul preţ de  1 sau 1,5 RON.

Muzeul Municipal Carei funcţionează pe str. Agrară Nr. 1 ,in clădirea fostei  şcoli  generale nr.4.

redactia

Lasati un comentariu