Ministerul Educaţiei vrea să schimbe structura anului şcolar

• publicat la: 10 mai 2011
Ministerul Educaţiei vrea să schimbe structura anului şcolar

Anul şcolar va suferi modificări, vacanţa de vară va fi mai scurtă, iar cea de iarnă mai lungă. Nu se stie incă dacă aceste schimbări intră in vigoare incepând cu anul şcolar 2011-2012 ori cu 2012-2013.

După ce au primit mai multe variante de la societatea civilă, reprezentantii din Ministerul Educatiei, citati de Evenimentul Zilei, se gândesc că cel mai potrivit ar fi ca vacanta de vară să fie mai scurtă.

„Tendinta este să crească numărul de zile de şcoală si să ajungem la nivelul mediei europene. Printre ultimele variante consultate, luăm in calcul disparitia vacantelor intersemestriale, creşterea vacanţei de Paşti şi scurtarea celei de vară”, a declarat Oana Badea, secretar de stat in preuniversitar.

Pe de altă parte, sindicalistii din invăţământ se declară deja revoltaţi de schimbările preconizate.

„In fapt, doresc să crească cu incă două săptămâni durata anului scolar. Logic era să se se facă o reformă a programei scolare pentru fiecare disciplină şi, apoi, stabilit numărul de săptămâni necesar parcurgerii acesteia”, este opinia lui Liviu Marian Pop, secretar general in Federatia Sindicatelor Libere din Invăţământ.

Vacantele elevilor, in functie de Sărbători si concediile părinţilor

Elevii ar putea intra in vacanţă in perioadele in care si părinţii lor sunt in concediu, in urma alte impărţiri a anului scolar, anunţa recent ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

„Cred că este momentul să evaluăm daca trecerea de la trimestre la semestre este solutia potrivită, dar o evaluare făcută de experti, pentru a nu cădea in păcatul de a schimba de dragul schimbării. Ar trebui să cerem un punct de vedere al Ministerului Muncii pentru a vedea care este perioada in care părinţii isi iau concedii. Ca să vedem când avem frecvenţa maximă a concediilor”, a declarat Funeriu.

sursa ziare.com

comentarii

de nelu la 11 mai 2011 - 14:38

niste incompetenti ministri astia,toti imppreuna

de Sanziana la 18 mai 2011 - 21:34

nu se poateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! e cea mai mare prostie! In educatie sunt o gramada de lucruri proaste, dar ei se leaga tocmai de ce e bun! Nu ne convine sa ne micsoreze vacanta de vara, niciun elev/profesor nu vrea sa mearga la scoala pe 40 de grade. pentru ce? sa stea IN casa iarna, la -10? nu are nicio logicaaa!

de gabi la 18 mai 2011 - 21:51

bagati si uniformele obligatorii!!

Lasati un comentariu