Primul Teatru privat şi-a deschis porţile

• publicat la: 17 mai 2011
Primul Teatru privat şi-a deschis porţile

Am asistat aseară la inaugurarea primului teatru privat din municipiul nostru.Piesa prezentată in deschidere a fost Acasă, o piesă in regia lui Paul Sarvadi ,avându-l ca unic interpret tot pe Paul Sarvadi.

Dacă sunteţi adepţii teatrului clasic nu e indicat să  faceţi deplasarea pe strada Rakoczi la nr.9 unde se află sediul MACONDO. Cunoscându-l pe Paul, pot să spun că nu m-a surprins alegerea acestei piese, in debut.

Totul a fost pus la punct in cele mai mici amănunte. La ora stabilită, uşile s-au inchis şi un ceas deşteptător anunţa implacabil fiecare moment important.

Pe durata  spectacolului, celularele şi aparatele foto ne-au fost  „confiscate” ,in locul lor primind,la alegere,un obiect din „coşul cu surprize” oferit de Paul.

Soneria ceasului deşteptător, accesoriul nelipsit al  unicului interpret,a invitat publicul participant la spectacol.

Interpretul s-a contopit rând pe rând  cu diverse personaje,diferite in aparenţă dar asemănătoare ca destin.De la clasicul proletar care işi duce existenţa anostă intre serviciu şi  locuinţa inghesuită in care şi-a ingrămădit mulţime de ..lucruri utile ,şi până la izbăvitorul atâtor suflete sortite pieirii,asistăm la diferite ipostaze ale existenţei umane redate de diferite personaje.

Scena şi decorurile au intregit ambianţa creată de cel ce se face vinovat de acest eveniment aparte  in peisajul cultural careiean.

Nu vă ofer mai multe detalii deoarece consider că merită să faceţi o deplasare la adresa menţionată, pentru a vedea o piesă non-conformistă , o piesă pusă in scenă de un careiean pasionat de teatru.

La intrebarea pe care i-am adresat-o lui Paul Sarvadi, „De ce un teatru privat la Carei?”  răspunsul a venit prompt, „De ce nu? Aşa cum sunt multitudine de firme private in orice domeniu, consider că e posibil şi chiar  necesar şi in teatru de aşa ceva.Aici pot să muncesc şi să mă desfăşor aşa cum imi place mie,fără să depind de nimeni.Nu depind de nicio instituţie,de niciun partid. MACONDO este şi va fi un teatru care se va autosusţine”.

Posibilităţile actuale  nu permit decât un maxim de 30 de spectatori in sală aşa că e bine să vă anunţaţi din timp participarea,pentru a nu rămâne pe dinafară.

Am fost curioşi să aflăm de ce Acasă este piesa de debut.Paul Sarvadi a declarat că este o prelucrare ,de fapt o redramatizare după o piesă a unui autor german pe nume Kroeth, care l-a inspirat in mod deosebit.

Mai aveţi la dispoziţie trei zile,adică marţi,miercuri şi joi,pentru a viziona piesa ACASĂ ,la Teatrul Macondo din Carei, incepând cu orele 20,oo,şi nu uitaţi,fără telefoane mobile şi fără aparate foto şi camere de filmat in timpul spectacolului.

Locatia teatrului permite ca la final, după desfăşurarea piesei,să puteţi rămâne la dezbateri sau discuţii,în aer liber.

Următoarea piesă, la care lucrează deja Paul Sarvadi, este o piesă aparţinând altui gen,cu două personaje, dar la momentul potrivit  vom oferi mai multe detalii.

Daniela Ciută

d.ciuta@buletindecarei.ro

comentarii

de o intrebare la 17 mai 2011 - 13:56

as vrea sa va intreb in careiul asta o fata de 17 ani nu poate sa-si gaseasca de lucru la vara…chiar as avea nevoie….dati-mi idei plss

de ionica la 17 mai 2011 - 14:43

stie sa joace teatru ?… si nu are idei?… jalnic

de Gabi D la 17 mai 2011 - 16:01

Felicitari ,este si acest lucru un nou inceput ptr.orasul nostru!

de vasile la 17 mai 2011 - 17:27

Felicitari Paul!!!

Multa bafta.

Lasati un comentariu