Reguli de respectat dimineaţa, pentru a avea o zi bună

• publicat la: 16 May 2011
Reguli de respectat dimineaţa, pentru a avea o zi bună

Ziua bună de dimineaţa se cunoaşte”, spune o veche zicală românească, aşa că ar trebui să vă străduiţi cât mai tare să aveti dimineţi excelente pentru ca tot restul zilei să fie, cât de cât, la fel.

Startul rutinei zilnice este dat de ceasul deşteptător care ar trebui pus cu câteva minute inainte de ora la care ar trebui să vă sculaţi din pat pentru a avea timpul necesar să vă dezmeticiţi măcar un pic.

Săriţi in papuci şi apoi, dacă nu vreţi să declanşaţi haosul, respectaţi cu sfinţenie câteva reguli de aur:

Acasă

Asigurati-vă că toţi membrii familiei sunt in ritm şi nu vor genera intârzieri neplăcute pentru toata lumea.

Nu plecaţi de acasă nemâncat, pentru a nu risca să aveţi probleme de sănătate pe parcursul zilei.

Nu daţi drumul la televizor, dacă nu vreţi ca programul să vă fure atenţia şi să vă treziţi că ora de plecare se apropie dar mai sunt multe de făcut.

Faceţi-vă patul. Nimic nu este mai neplăcut decât să te intorci acasă şi să găseşti patul vraişte, in loc să fie aranjat şi gata să vă primească pentru câteva minute de relaxare.

Inainte de a ieşi pe uşă verificaţi dintr-o privire dacă lumina este stinsă şi, mai ales, aragazul oprit. In forfota de dimineaţă există riscul să puneţi de o cafea şi să uitaţi să o mai şi terminaţi.

Pont suplimentar: Pregătiţi-vă de seara cheile, portofelul, telefonul mobil şi toate celelalte obiecte strict necesare pentru buna desfăşurare a zilei. Puneţi-le in acelaşi loc mereu, pentru a nu intra in panică dacă nu vă amintiţi ce aţi făcut cu ele.

La serviciu

Străduiţi-vă să ajungeti cu câteva minute inainte de inceperea programului, ca să nu fiţi luat pe nepregătite in cazul in care primiţi ceva de făcut din primul minut sau sunteţi chemati la o şedinţă.

NU incepeţi prin a vă deschide mailul, in cazul in care aveţi un asemenea job. Vă va distrage atentia, veţi fi tentat să dati răspunsuri imediate iar acest lucru vă va impiedica să vă planificaţi ziua de lucru aşa cum trebuie.

Lasati un comentariu