Sfârşitul lumii, o afacere de 72 de milioane de dolari

• publicat la: 21 mai 2011
Sfârşitul lumii, o afacere de 72 de milioane de dolari

Discuţiile pe tema sfârşitului lumii la 21 mai 2011 au pornit de la o singură organizaţie, FamilyRadio, condusă de bătrânul american Harold Camping. Compania trăieşte din donaţii, iar sumele ajung la 72 de milioane de dolari, potrivit businessinsider.com.

La o primă vedere, americanul Harold Camping, în vârstă de 89 de ani , conduce cea mai mare înşelătorie văzută până acum. Compania lui adună donaţii de la credincioşii îngroziţi din întreaga lume, deşi e de neînţeles cui ar servi aceşti bani în cazul în care umanitatea chiar ar dispărea. Sumele vor fi strânse până în dimineaţa zilei de 21 mai, când, în loc să aibă loc „previziunea” sfârşitului lumii, Camping ar putea să dispară cu toate donaţiile.

Înşelăciunea este una „deşteaptă”, potrivit businessinsider.com, care anunţă că, deşi Family Radio este evaluată la 72 de milioane dolari, conform ultimei sale situaţii financiare, societatea pretinde că deţine lichidităţi de numai 1,5 milioane de dolari. Societatea susţine că cei mai mulţi bani donaţi de „credincioşi” sunt apoi reinvestiţi în publicitate şi costuri de difuzare.

Mesajele organizaţiei creştine Family Radio -au apărut pe mai multe panouri publicitare din Capitală, dar şi din ţară. Firma de panotaj implicată în popularizarea mesajului apocaliptic spune că nu încalcă nicio prevedere legală. „Această campanie are ca obiectiv lansarea postului de radio familyradio.com”, se arată în comuncatul Euromedia & Beta Cons. Afişele publicitare însă dau drept sigur sfârşitul lumii, precizând scriptic: că „Biblia îl garantează”. Panourile au fost amplasate în Timişoara, dar şi în Capitală, în zona Lujerului şi cartierul Titan, relatează Mediafax.

„Bine aţi venit la studiul nostru biblic. Sfârşitul lumii aproape că a venit”, poţi citi pe site-ul mamă al sectei lui Camping, tradus în 48 de limbi, inclusiv română. În secţiunea română se găsesc şapte documente care detaliază mesajele organizaţiei misionare creştine precum şi trei înregistrări audio în care un bărbat citeşte o parte a explicaţiilor referitoare la Ziua Judecăţii. Lămuririle, potrivit acestuia, ar trebui „să aibă un impact profund asupra tuturor bărbaţilor, femeilor şi copiilor din lume”. Tot pe site sunt precizate şi frecvenţele pe care poate fi recepţionat postul în România, precum şi intervalele orare ale transmisiunilor.

sursa realitatea.net

comentarii

de sadycbaupac la 21 mai 2011 - 23:39

acel pastor este dusss fratee ca habar nu are ce viata e pe TERA.
PASTORUL Harold Camping VREAU SA ZIC –saracia,supararea,tristetea,necazul,bolile,deznadejdea,moartea,durerea,lacomia,inselaciunea,dezbinarea,ura,profitul de sine,………….etc.
OARE americanul Harold Camping CUM ESTE?…e baiat cuminte?……eu cred ca ii place banii!!!!.

de sadycbaupac la 21 mai 2011 - 23:52

astept comentariii!

de anonim la 22 mai 2011 - 00:02

cati fraieri sunt!!!!!!

de enache la 22 mai 2011 - 06:34

idioti is aia care cred asa prostii ca vine sfarsitul lumii ca acum 100000 de ani s-o aliniat planetele sau ce stiu eu ce motive idioate s-au dat. oamenii sunt prosti si naivi, cred orice

Lasati un comentariu