Sugestii pentru weekend

• publicat la: 25 mai 2011
Sugestii pentru weekend

Ermitajul din Malin, în parteneriat cu Eco Ruralis şi Asociaţia Română de permacultura organizează al 2-lea “Uichned la Țara”̆ (27-28-29 mai). În aceste zile, doritorii vor putea participa la seminarii, dezbateri, ateliere, activităti practice si recreative, putând afla mai multe despre bucuriile agriculturii, secretele gospodăririi grădinii, practicile agricole traditionale sau ecologice și familiarizându-se cu permacultura sau agricultura bio-dinamică.

De asemenea, pe parcursul sfârșitului de săptămână se vor dezbate numeroase probleme, se vor construi cuptoare si obiecte de artizanat, se vor identifica plantele medicinale si virtutiile lor, se va discuta si folosi energia alternativă. Se vor organiza și evenimente culturale inedite. Copiii vor avea la dispoziție o mică plajă de nisip, un iaz, ateliere de lucru pentru construirea unui perete vegetal sau o colibă de noroi si multe activităti practice.

Ei se vor putea bucura și de cei şapte măgăruși, pădure, spaţii deschise, aventură, liniste, natură sălbatică, aer curat, departe de stresul din oraș, imersiune totală: mașinile vor fi lăsate în sat și pe timp de noapte se vor aprinde felinare și lumânări.

Încetul cu încetul, aceste uichend-uri vor̆ devenĭ niște evenimente în care oamenii vor merge să se relaxeze si împrospăteze, să se plimbe, să învete lucruri interesante, să împărtasească opinii. Pot deveni de asemenea, o oportunitate pentru oameni de a redescoperi produse ecologice şi obiecte de artizanat din regiune.

Pentru a participa la “Uichend-urile de la Tară”, persoanele interesate se pot înregistra prin email la ecoruralis@gmail.com sau andreea.platon@ecoruralis.ro, până la data de 26 mai.

redactia

Lasati un comentariu