Teatrul Odeon la Satu Mare

• publicat la: 22 mai 2011
Teatrul Odeon la Satu Mare

Festivalul Internaţional Multicultural FĂRĂ BARIERE desfasurat la Satu Mare in perioada 19 – 29 mai aduce pe scena Teatrului de Nord  marti, 24 mai, de la orele  19.30 piesa Teatrului  Odeon Bucureşti,  IADUL ESTE AMINTIREA fără puterea de a mai schimba ceva,de Jonas Gardell,traducerea Carmen Vioreanu.

Spectacolul este  pus in scena de Mariana Cămărăşan şi Alexandra Penciuc,avand ca distribuţie:

Agnes – Diana Gheorghian

Viola – Oana Ştefănescu

Mama – Liana Mărgineanu

Kristina, Denise – Nicoleta Lefter

Punerea în scenă a textului Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva de Jonas Gardell îşi propune să vorbească despre identitate, despre nevoia de iubire şi formele de dezvoltare a psihicului în absenţa ei.

Spectacolul dezvăluie tensiunile din relaţiile de familie, alteritatea, boala şi suferinţa, reprezentările onirice şi halucinante ale lui Dumnezeu şi ale diavolului în subconştientul uman pentru a evidenţia zbuciumul interior al personajelor.

Prinse în ecuaţii afective necunoscute pentru ele însele, personajele îşi transferă unele altora propriile temeri şi angoase având sau nu puterea de a se elibera, reuşind sau nu să trăiască ori să se îngroape într-un iad personal al unui trecut de nedepăşit. (Mariana Cămărăşan şi Alexandra Penciuc)

Durata spectacolului este de 2h.

redactia

Lasati un comentariu