Uite cum se face admiterea la liceu în această vară

• publicat la: 11 mai 2011
Uite cum se face admiterea la liceu în această vară

A început perioada de foc pentru elevii de 14 -15 ani, care termină anul acesta clasa a VIII-a.

În toată ţara sunt 235.000 de locuri, iar în Capitală sunt 15.600 de locuri.
În mai puţin de o lună ei trebuie să decidă unde vor să studieze, dacă trebuie să dea probe speciale, cum se calculează media de admitere, când se afişează rezultatele finale. Guvernul a decis ca numărul de locuri în clasa a IX-a să fie 235.000, la cursurile de zi, şi 20.000 pentru cei care vor să studeze la seral şi f.f..

Iată câteva dintre cele mai importante informaţii pe care ar fi bine să le ştiţi.

* Media de admitere se va calcula astfel: 50% va fi media generală la Evaluarea naţională, 50% va fi media generală de absolvire.

* Pentru promoţiile anterioare se va lua în calcul media generală de la Capacitate, Testare naţională sau teze cu subiect unic, în funcţie de anul absolvirii clasei a VIII-a.

* Probele de aptitudini sunt programate în perioada 1 -3 iunie.

* La sfârşitul lunii iunie, se va afişa toate mediile candidaţilor din oraş, judeţ, municipiu, astfel încât elevii să îşi cunoască şansele.

* În 12 iulie, se va face repartizarea computerizată, iar afişarea se va produce a doua zi.

* Important! După repartizare candidatul are timp doar până la 25 iulie să depună dosarul de înscriere la liceu, apoi se consideră că nu îl doreşte şi va fi repus pe lista de „vacante”.

* Cei care nu au fost repartizaţi în prima etapă, pot participa la a doua rundă de repartizări, cu înscrierea la data de 14 iulie şi repartizare în 27 iulie.

Lasati un comentariu