Ultimul sunet de clopoţel la Liceul Teoretic

• publicat la: 28 mai 2011
Ultimul sunet de clopoţel la Liceul Teoretic

Iunie. 2011. Aceeaşi piesă, alţi actori. Festivitatea de absolvire e pe cale să înceapă. Pe unii emoţiile îi copleşesc, alţii şi le ascund cu un stoicism demn de admirat. Fiecare în felul lui trăieşte cu mândrie acest moment unic, încredinţându-şi visul unui prieten drag din copilărie: unui….balon…

Afară invitaţii încep să sosească. La scurt timp curtea liceului se dovedeşte a fi neîncăpătoare, la festivitate participând în jur de 1000 de persoane, lucru care certifică  seriozitatea, competenţa şi dăruirea de care dau dovadă toţi cei care fac parte din familia LTC.

După ora de dirigenţie, clasele de absolvenţi s-au îndreptat spre locul festivităţii, curtea liceului, recent înnoită, trecând pe sub un pod de flori al colegilor lor mai mici, elevii claselor a XI-a, însoţiţi de notele solemnele ale eternului Gaudeamus, imnul absolvenţilor.

Încolonaţi pe clase, păstrând aceeaşi rigoare cu care i-au obişnuit dascălii lor pe parcursul celor patru ani, începe festivitatea de absolvire a claselor a XII-a a Liceului Teoretic Carei cu un cuvânt de bun venit din partea  directorului  Zsido Sandor.

Urmeaza nominalizarea şefului de promoţie, eleva Fischer Erika din clasa a XII-a B cu media 9,94  precum şi premierea din partea Asociaţiei „Unirea 2009” a celei mai mari medii pe cei patru ani de la secţia română, 9,84, aparţinându-i elevei Maria Cosma din clasa a XII-a C.

Schimbul de generaţii este reprezentat simbolic prin predarea cheii elevilor claselor a XI-a de către absolvenţii claselor a XII-a, moment marcat prin câteva gânduri ale reprezentanţilor elevilor: Iulia Caloian – Cheresteşiu David (clasa a XII-a) şi  Horn Karen – Adrian Coşarcă (clasa a XI-a).

Conform obiceiului deja încetăţenit, Liceul Teoretic acordă în fiecare an titlul de „Părintele anului” pentru sprijinul acordat şi pentru susţinere necondiţionată, anul acesta titlul acordându-se, ex aequo, domnilor Cheresteşiu Zsolt şi Grad Dănilă.

Cea mai mare parte a festivităţii a fost împărţită între cele 6 clase în a se întrece în premii, care au fost numeroase şi demne de toată admiraţia, munca, dăruirea şi conştiinciozitatea profesorilor şi a elevilor deopotrivă făcând posibil acest lucru.

În rândul premianţilor s-au numărat aproape toţi elevii claselor terminale, în condiţiile în care premiile şi menţiunile se acordă de la media 9 în sus, iar cei puţini care nu s-au regăsit pe lista meritorie s-au remarcat, compensatoriu, în diverse alte activităţi şcolare şi extraşcolare.

Finalul a fost marcat de „poza pentru eternitate” a fiecărei clase, încununând astfel patru ani minunaţi, prolifici, marcanţi şi de neuitat pentru fiecare.

Şi aşa cum spune un cântec celebru „Sfârşitul nu-i aici…”, la fel cred la unison  absolvenţii Liceului Teoretic, fiecare luându-şi de-acum zborul pentru a-şi duce la îndeplinire visul.

Aripi largi şi zări înalte, dragi absolvenţi! Gaudeamus igitur!

redactia

Lasati un comentariu