Zilele Oraşului se desfăşoară in 25-26 iunie

• publicat la: 9 mai 2011
Zilele Oraşului se desfăşoară in 25-26 iunie

Sedinţa extraordinară la care au fost convocaţi consilierii locali in cursul zilei de azi ,9 mai , a fost una fulger,de 30 de minute, in care toate cele cinci puncte de pe ordinea de zi au fost aprobate cu unanimitate de voturi.Este prima şedinţă in care nu s-a consemnat nicio abţinere şi niciun vot negativ la niciunul din punctele propuse spre dezbatere.

Perioada de desfăşurare a Zilelor Oraşului a rămas stabilită pentru intervalul 25-26 iunie2011, având ca loc de desfăşurare strada 1 decembrie 1918.Vor exista, ca şi până acum, două scene, una pentru folclor,amplasată pe platoul din faţa Judecătoriei precum şi scena principală amplasată pe platoul din faţa Tipografiei.

Nu s-a discutat despre formaţiile care vor fi prezente la această manifestare.Propunerea administraţiei locale pentru buna desfăşurare a evenimentului este de 142.000lei din care venituri din chirii se preconizează a se obţine 80.000 lei.

Vor putea inchiria spaţii pe domeniul public firme producătoare ,reprezentanţii lor locali,parcuri de distracţii,patiserii,cofetării,comercianţi cu vânzare de preparate din carne,sau societăţi  care comercializează băuturi aloolice ,ţigări,popcorn sau standuri expozitionale.Pentru aceştia, tariful de inchiriere este cuprins intre 5.20-3,70 lei/mp/zi  iar pentru careieni tarifele vor fi cuprinse intre 2,9°-4,50 lei.mp.zi in funcţie de zona in care sunt amplasate standurile.

In acest an taxa de salubrizare şi refacere spaţii verzi va fi de 10% din valoarea de inchiriere a spaţiului  la fel ca şi taxa pentru consumul de energie electrică.

Meşteşugarii, cei ce expun produse de artizanat, cărţi,flori sau baloane  vor avea un tarif unic de inchiriere de 5,50lei/mp/zi.Se va interzice comercializarea de produse industriale pe toată perioada desfăşurării Zilelor careiene.

Punctul care a suscitat un interes mai amplu din partea consilierilor a fost  proiectul referitor la extinderea numărului de străzi asfaltate.Consilierul Bucureştean a cerut un răgaz de 3 minute pentru a se consulta cu colegii in legătură cu oportunitatea introducerii catorva segmente de drum pentru asfaltare, in speţă era vorba de drumul din vii cunoscut sub numele de Nyulhat precum şi strada Vlahuţă pe toată lungimea ei.

Deşi proiectul s-a aprobat in forma iniţială  s-a consemnat totuşi şi propunerea grupului PNL, urmând a se lua in calcul in măsura posibilităţilor .

Ultimul punct a dat ocazia consilierului independent Papp Zsolt de a propune colegilor săi ca in urma casărilor celor trei autoturisme ale primăriei prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional derulat prin Ministerul Mediului şi Pădurilor ,să se achiziţioneze un autoturism de marcă pentru primarul oraşului, motivând propunerea prin faptul că “ este important acest lucru  şi pentru imaginea oraşului “.

La sfârşitul şedinţei,primarul Kovacs, proaspăt intors dintr-o delegaţie din Ucraina a supus atenţiei consilierilor  o posibilă infrăţire a oraşului nostru cu un orăşel din plasa Vinogradov.Tot la final,consilierul Ciută Ilie a adus in discuţie situaţia locurilor de joacă incluse in proiectul de hotărâre in care s-a aprobat deschiderea şi conditiile de funcţionare a celui mai mare supermarket din oraş.Prin acel proiect de hotărâre, societatea in cauză se obliga să finanţeze  trei locuri de joacă in valoare de 50.000 euro, realizarea acestora intrând in atribuţiile Primăriei.

Daniela Ciută

comentarii

de anonim la 9 mai 2011 - 17:53

NASOL !!!!!!!!!!!!!!!!

de gheorghe la 9 mai 2011 - 18:46

PT REDACTIE.de ce nu ati scris ce a propus dl bucuresteanu si la ce concluzie sa ajuns sedintele cons.local ar trebui consemnate mai pe larg.cu stima

de daciafan la 9 mai 2011 - 20:02

autoturism de marca? 🙂
autoturismul destinat primarului ar trebui in primul rand sa aiba o sarcina utila mare…

de rari la 14 mai 2011 - 18:02

plictisitor cu toate sedintele astea nu credeti? atatea hartogarii……..ca e pacat de padurea din care se fac harhogariile…

de Eu la 14 mai 2011 - 20:47

Ce formatie va veni in Carei?:D

de oliko la 15 mai 2011 - 08:49

3 formatii sigur: NoName, No Body si NoThing! 🙂

de Eu la 18 mai 2011 - 13:01

pe la mijloc la august ar fi trebuit sa il puneti… zilele orasului

de edu la 23 mai 2011 - 14:37

va fi fromos si in junie

de Vasile la 24 mai 2011 - 18:00

Zilele orasului Carei trebuie sa fie in luna AUGUST.
Covaci cu gasca lui, face ce vrea?

Lasati un comentariu