Ziua portilor Deschise la Liceul Teoretic

• publicat la: 21 mai 2011
Ziua portilor Deschise la Liceul Teoretic

Liceul Teoretic Carei şi-a deschis vineri dimineaţă porţile pentru festivităţile prilejuite de Ziua Porţilor Deschise.O frumoasă filă de poveste s-a mai adăugat in cartea liceului in urma acestei activităţi.

Programul a inceput de la orele 9,00, cu trupa de majorete şi cu discursul de bun venit adresat de directorul liceului,prof.Zsido Alexandru.

O dată deschise festivităţile, organizatorii au dat startul la concursurile cuprinse in program.S-au desfăşurat concursuri de cultură generală atât in limba română cât şi in limba maghiară,un concurs Network Games  in laboratorul de informatică,sesiuni de comunicări precum şi scenete din Caragiale in cabinetul de limba română.

O manifestare inedită a avut loc in cabinetul de limba engleză,unde elevii indrumaţi de prof.Vincze Ana Maria au  dat viaţă scenei balconului din Romeo şi Julieta din piesa cu acelaşi nume de W. Shakespeare.

Tot aici a avut loc prezentarea unei expoziţii de cultură şi civilizaţie anglo-saxonă, condimentată cu cântece specifice in interpretarea tinerelor talente.Cei prezenţi au avut posibilitatea să deguste un mic meniu irlandez insoţit de o ceaşcă de ceai tot irlandez.

Au fost scoase in evidenţă şi alte culturi şi civilizaţii europene precum cea franceză şi spaniolă ,ultima fiind reprezentată printr-o scurtă scenetă in interpretarea elevilor din clasa a XI E.In sala festivă a  fost expusă o miniexpoziție de pictură a profesoarei Erli Mária-Tünde.Tot in sala festivă au fost expuse şi lucrările elevilor din clasele a IX-a si a X-a ,având ca temă – Expresivități și semnificații.

Au avut standuri Consiliul elevilor şi Clubul Pro Terra,coordonat de prof.Menţiu Gabriela.

Laboratoarele şcolii au primit vizitatorii şi poate viitorii liceeni care au avut curajul să treacă pragul  acestora.Astfel,in laboratorul de chimie,elevii prof.Dana Macec au făcut tot felul de experimente cu care speră să işi atragă viitori colegi.

Nu au fost omise nici manifestările sportive,având loc concursuri de şah, de aruncări la coş,de tenis de masă şi un atractiv meci de fotbal părinţi-copii.

Incepând cu orele 13,oo,pe scena din curtea liceului a avut loc spectacolul realizat cu ocazia Zilei Porţilor deschise.

Momentul  folcloric a fost susţinut de solista Bakk Laura, Grupul  vocal Crenguța, Zob Claudia și Călbas Cătălin, Lung Vlad și formația, Takács Dániel, Berei Blanka si  Csobot Adél.A urmat apoi un program de muzică renascentistă prezentată de Școala nr. 3 Carei, un dans de societate ,un moment vesel pe teme de chimie şi dans modern SNAC şi Club Dance.

Soliștii vocali Sabău Simina X.A, Tamaș Loredana IX F , Ardelean Letiția X.E au incântat auditoriul cu piesele interpretate. In final au fost prezente formaţiile Fineline, No Limit, White Night si  The edge of the End.

Pentru anul şcolar 2011-2012 ,Liceul Teoretic Carei oferă locuri pentru şase clase de liceu,trei clase la secţia română şi trei clase la secţia maghiară.

Specializările nu vor diferi de cele existente in prezent,astfel se oferă 30 de locuri pentru  fiecare din clasele de  matematică-informatică -profil real,ştiinţe ale naturii -profil real şi  filologie -profil uman.

redactia

Lasati un comentariu