1 Iunie în lume şi în Carei

• publicat la: 1 iunie 2011
1 Iunie în lume şi în Carei

Ziua copilului  a fost menţionată prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări, au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În Turcia Ziua copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920.

În anul 1954 Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la aşa-numita „Ziua copilului” (engleză Universal Children’s Day).

Ziua internaţionala are la bază şi promovează două idei, prima dintre ele fiind legată schimbului reciproc şi de ai face pe copii să inţeleagă acest concept, iar a doua idee este initierea unei acţiuni de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

În România Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.

In Carei ,copii claselor I-IV sunt aşteptaţi  la un concurs de desene pe asfalt,in organizarea filialei locale a Partidului Naţional Liberal.

Şcoala generală nr.1 organizează o paradă a modei cu ţinute realizate din materiale reciclabile.La Şcoala Generală nr.3 ,astăzi vor fi premiaţi elevii claselor I-IV care au avut activităţi extracurriculare.

La Scoala Vasile Lucaciu, elevii secţiei maghiare au organizat o activitate, în sala de mese, denumită” Mâncăm sănătos” .Tot la această şcoală,elevii claselor V-VIII au organizat o excursie la pădurea din Foieni iar cei din clasele I-IV  vor fi prezenţi la un concurs de tenis de masă organizat de filiala locală a PD-L,la sala Clubului Elevilor Tapo Carei.

Sâmbătă 4 iunie,de la orele 13,oo se va organiza Ziua Copilului de către Centrul Cultural al Municipiului Carei , Nagykárolyi Magyar Ifjúsági Kezdeményezés şi Ştrandul Termal Carei cu sprijinul Primariei Carei.

Vot fi prezentări ale unităţilor de Poliţie şi Pompieri ,Tir cu arcul ,Călărie ,Desene pe asfalt ,Jocuri sportive ,Jocuri pentru copii  şi Shaolin Kung fu.

Copii se vor putea bucura de Picturi pe faţă ,vor fi Mici meşteşugari  sau se vor delecta cu membrii clubului AirSoft Kea Carei.

Evenimentul va fi susţinut şi de Gold Farm, Beres Pharmaceuticals, Alconor, Rubin King, Ergo Class, Union Sport, AirSoft Kea Carei.

Numai copii vor beneficia de intrare liberă la această manifestare.

redacţia

Lasati un comentariu