Burse lunare de 200 lei şi meditaţii gratuite, pentru elevii romi interesaţi de o carieră medicală

• publicat la: 27 June 2011
Burse lunare de 200 lei şi meditaţii gratuite, pentru elevii romi interesaţi de o carieră medicală

Elevii romi care trec în clasa a XII-a sau a XIII-a şi care îşi doresc să urmeze o carieră în domeniul medical vor beneficia de burse lunare în valoare de 200 de lei şi de meditaţii gratuite la biologie, chimie sau fizică, pe parcursul anului şcolar 2011 – 2012.

Elevii se pot înscrie în program accesând site-ul www.burseromi.ro , completând formularul online şi transmiţând prin poştă o serie de documente solicitate pe site, potrivit unui comunicat de presă.

În cadrul centrelor de tutorat sunt scoase la concurs 200 de locuri. Acestea sunt destinate tinerilor romi interesaţi să susţină examenul de admitere în instituţii de învăţământ cu profil medical, în anul 2012. Numărul locurilor poate fi suplimentat dacă înscrierile depăşesc numărul previzionat. Termenul limită de aplicare este 30 septembrie 2011.

Centrele de tutorat la nivel local pentru organizarea periodică a sesiunilor de pregătire vor fi coordonate de 60 de profesori de specialitate.

“Tutoratul este una dintre principalele componente de intervenţie directă prin care dorim să facilităm accesul liceenilor romi la studii superioare în domeniul medicinei”, a declarat Andreea Chelaru, manager de proiect din partea Agenţiei de Monitorizare a Presei.

Elevii romi selectaţi în proiect vor putea participa la tabere de motivare, organizate într-un mediu care va combina jocul cu educaţia. Managementul carierei, leadership-ul şi lucrul în echipă, comunicarea eficientă şi responsabilităţile profesiei în domeniul medical sunt câteva dintre temele abordate în programa educaţională a taberelor, potrivit sursei citate.

Proiectul “O generaţie de specialişti romi în domeniul medical în perioada ianuarie 2011 – ianuarie 2014″ este implementat de ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei, în parteneriat cu Fundaţia Roma Education Fund Romania, Asociaţia Medicilor Rezidenţi, Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN şi Open Society Institute. Componenta Tutorat este coordonată de Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

sursa Mediafax

Lasati un comentariu