Cei mai pricepuţi sanitari sunt careieni

• publicat la: 9 iunie 2011
Cei mai pricepuţi sanitari sunt careieni

Sunt tineri,ambiţioşi şi plini de viaţă,dornici de noi experienţe.Nu se limitează numai la a invăţa strict materia predată la şcoală.Se implică in activităţi extraşcolare.Stiu să se mobilizeze când trebuie. Sunt o ECHIPĂ. O echipă de prim rang.

Șmolnar Karina, Racolța Teodora, Moș  Cristina, Olariu Alexandra și Petrișor Gabriel sunt elevii care au alcătuit echipajul câştigător al concursului “Sanitarii Pricepuți” faza judeţeană.

Școala “Vasile Lucaciu” din Carei si-a imbogăţit panoplia trofeelor cu incă un succes,câștigand  faza județeană a concursului “Sanitarii Pricepuți” ,competitie  la care au participat 12 echipaje.

Prima probă a concursului a fost cea teoretică (test grilă), unde elevii echipajului au obținut punctajul maxim. La proba practică (acordarea primului ajutor după stabilirea diagnosticului pe baza unor simptome stabilite de comisia de examinare), subiectul elevilor a fost arsura de gradul I și II la nivelul membrului superior stâng. Performanța elevelor la această probă a fost notată cu 9,50.

Media finală a rezultatelor obținute la probe a fost 9,75.  Îndrumatoarea echipei  a fost prof. Belteki Elisabeta, iar instruirea practică a fost asigurată de asistent Supuran Manuela. Concursulul a avut loc în Centrul  de agrement în zona taberelor ștrandului din Satu Mare.

Competiția a fost strânsă, deoarece între primele trei locuri a fost o diferență foarte mică de punctaj.

După ce au aşteptat ore bune să intre in concurs,obosiţi dar nu demoralizaţi,elevii careieni au reuşit să obţina locul pe care şi l-au dorit.

Victima a fost foarte plângăcioasă, a simulat foarte bine diagnosticul” afirmă  Alexandra iar  Gabriel  ne spune că “m-am prezentat la concurs cu mâna în ghips, în urma unei entorse. Acest lucru nu m-a împiedicat însă să mă străduiesc  în a-mi atinge scopul”

Teodora in schimb a avut  “ mari emoții la proba practică, manușile nu voiau să-mi intre pe mână. În ciuda acestui fapt am reușit să mă concentrez și să-i acord victimei primul ajutor. Dupa ce am aflat că am luat nota maximă la teorie , am fost mai siguri pe noi, ne-am mobilizat să luăm o notă bună și la proba practică”.

Nici Karina nu a fost scutită de stările fireşti dinaintea unui concurs. “Am avut emoții mai ales când se apropia momentul  intrării în concurs. Am mai schimbat impresii cu ceilalți concurenți” ne povesteşte ea.

Îndrumătoarea elevilor,Supuran Manuela, a declarat că     membrii echipajului au  intrat penultimii în concurs la proba practică, fiind  puțin obosiți . Emoțiile elevilor au crescut pe masură ce trecea timpul, dar, fiind atenți la ceilalti concurenți, au învățat și din greșelile altora. În timpul probei practice au avut și mici ezitări, inerente fiecărui concurs, dar s-au descurcat foarte bine, dovada și rezultatul obținut”.


redacţia

comentarii

de Gabi D la 12 iunie 2011 - 17:43

Felicitari elevilor si coordonatorilor lor!Mult succes in continuare!

Lasati un comentariu