Concurs „Ce poţi face din capace de PET?”

• publicat la: 4 iunie 2011
Concurs „Ce poţi face din capace de PET?”

In data de 4 iunie 2011, ContiTech Fluid Automotive România SRL, subsidiară a Corporaţiei Continental, unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente pentru industria automobilelor, a organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului concursul cu tema „Ce poţi face din capace de PET?”.  Compania a demarat acest concurs din dorinţa de a conştientiza angajaţii şi comunitatea cu privire la problema deşeurilor, care pot rămâne sute de ani în natură dacă sunt aruncate la întâmplare.

„Prin această acţiune de colectare a capacelor dorim să atragem atenţia asupra nevoii de a reduce cantitatea de deşeuri” a declarat Andreas Witkowski, unul dintre cei doi directori al ContiTech Fluid Automotive România. După colectare, capacele vor fi predate unei procesator de deşeuri, în vederea reciclării iar suma primită este donată către asociaţia pentru ajutorarea copiilor cu boli grave.

„Participanţii, cărora le pasă de mediul înconjurător, s-au organizat în echipe de 5-10 membri şi au particpat la acest concurs, adunându-se în total peste 35.000 bucăţi de capace de PET-uri” a declarat Rafael Mansurov, director al ContiTech Fluid Automotive România. Echipa câştigătoare este răsplătită cu o tabără de o săptămână la Homorod.

Premiul cel mare a fost câştigat de echipa Şcolii cu clasele I-VIII din Berveni, premiul al doilea a revenit echipei copiilor angajaţilor societăţii, iar premiul al treilea a fost atribuit echipei de la  Liceul de arte Aurel Pop din Satu Mare.

Cu o cifră de afaceri de 26 miliarde de euro în 2010, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial.

redactia

Lasati un comentariu