Cornelia şi Lupu Rednic în premieră la Carei

• publicat la: 29 iunie 2011
Cornelia şi Lupu Rednic în premieră la Carei

Scena de folclor a găzduit in ultima seară a Zilelor oraşului atât artişti locali cât şi artişti şi ansambluri folclorice venite din alte oraşe.

Spectacolul a debutat cu  Ansamblul Muguraşii Moftinului,urmat de  Ansamblul de dansuri țigăneşti Danko Pista din Carei, Ansamblul Ceatăra, Ghiţă Blidar, Ansamblul Iedera, Grupul Vocal Crenguţa, Georgiana Marina, Ionela Toma şi Ansamblul Vergelul din Oradea.

Un numeros public a susţinut cu indelungi apaluze prestaţiile tuturor artiştilor prezenţi, demonstrând incă o dată că ştim să ne primim cum se cuvine oaspeţii,deşi ocaziile sunt destul de rare.

Un autentic folclor maramureşean a fost ceea ce au auzit careienii in finalul zilelor careiene.

Invitaţii speciali au fost Cornelia şi Lupu Rednic,care au intrat pe scenă în alauzele publicului. În costume tradiţionale maramureşene,interpreţii au prezentat un program deosebit,cuprinzând cântece specifice zonei căreia îi aparţin.

Pe parcursul programului,Lupu Rednic a captat atenţia asistenţei şi cu  numeroase glume şi bancuri,spre deliciul careienilor prezenţi.

Cu greu s-au putut despărţi cei prezenţi de Cornelia şi Lupu Rednic,aplauzele prelungite determinându-i pe aceştia să revină deşi era trecut de miezul nopţii.

La final,Cornelia Rednic a acceptat să ne împărtăşească câteva impresii legate de spectacolul proaspăt încheiat :

Suntem pentru prima dată pe scena din Carei,ne-a onorat invitaţia de a fi prezenţi in mijlocul  careienilor la sărbătoarea oraşului.Publicul a fost foarte generos cu noi şi ne-a acordat  o ploaie de palme iar noi la rândul nostru am incercat să dăm tot ce am avut mai bun in noi, cântecele noastre de pe plaiuri maramureşene.Când vezi şi simţi căldura publicului ţi se umple sufletul de bucurie şi asta e cea mai bună recompensă pentru un artist.Am fost impresionată de faptul că am fost solicitaţi cu apaluze şi după ce ar fi trebuit să incheiem programul, artificiile erau sus pe cer şi lumea aplauda ca să revenim cu incă un cântec.Am constatat  că oamenii de aici sunt calzi şi primitori,ne-au aşteptat in spate la scenă şi ştiau aproape totul de spre noi, au dorit să facă poze cu noi.Am rămas cu o impresie deosebit de plăcută despre  publicul careiean”.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu