Cum să iţi iubeşti corpul exact aşa cum este el

• publicat la: 15 iunie 2011
Cum să iţi iubeşti corpul exact aşa cum este el

Unele persoane vor să fie mai slabe, altele cu forme mai rotunjite, mai inalte sau pur şi simplu să facă o schimbare in ceea ce priveşte aspectul fizic. Totuşi, indiferent că ai greutatea perfectă sau că vrei să mai pierzi câteva kilograme, este indicat să iţi iubeşti corpul.

Poate că sună a clişeu, dar potrivit Shape, acest lucru este cât se poate de adevărat. Cu cât iţi respecţi corpul mai mult, cu atât vei avea mai multă grija de el si vei fi inclinată să iei deciziile alimentare corecte. Iată primii pasi prin care vei incepe să iti apreciezi fizicul:

1. Concentrează-te pe partea preferată a corpului. Este imposibil să nu ai măcar o zonă care să iti placă, fie că este vorba de braţe, picioare, talie, posterior sau sâni. Canalizează-ti atentia asupra părţii respective atunci când te uiti in oglindă si te vei simţi foarte frumoasă.

2. Elimină gândurile negative. Vorbeşti cu tine ca si când ai discuta cu cel mai bun prieten? Dacă nu, este cazul să faci acest lucru. Acordă atentie deosebită dialogului interior si spune-ti in fiecare zi ceva frumos. Nu te poti aştepta la lucruri frumoase din partea altora dacă nu te răsfeţi chiar tu.

3. Nu te compara cu alte persoane. Este imposibil ca măcar o dată in viaţă să nu ti se fi intâmplat să te compari cu o femeie mai slabă si cu forme mai apetisante decât ale tale, spunându-ti in minte că tu nu vei arăta niciodată astfel. Cazurile izolate sunt inevitabile, dar ai grijă să nu gandesti aşa tot timpul. In loc să răvneşti la corpul alteia, ia fraiele in mâini si luptă ca tu să arăti mai bine.

Totusi, este important să conştientizezi că este normal şi uman să nu fii cea mai bună in orice domeniu. Gândeşte-te la alte lucruri care compensează unele neajunsuri.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu