Kelemen Hunor, Ministrul Culturii înmânează distincţii de Zilele Careiului

• publicat la: 14 June 2011
Kelemen Hunor, Ministrul Culturii înmânează distincţii de Zilele Careiului

Sper că aţi avut parte de sărbători frumoase şi liniştite, dar mai ales relaxante,care să vă permită să începeţi o nouă săptămână în forţă,cât a mai rămas din ea.

În cursul săptămânii care tocmai s-a încheiat, o nouă promoţie de absolvenţi de gimnaziu a spus adio unei etape din viaţa de şcolar, visând de pe acum la noile prietenii pe care le vor lega la liceul ales, dar nu înainte de a-şi  etala cunoştinţele acumulate la examenele ce bat curând la poartă. Luni,20 iunie, începe Evaluarea naţională, evaluare ce are două examene scrise,  primul la limba şi literatura română iar miercuri, 22 iunie 2011, are loc proba la matematică.

Lacrimi, flori, baloane, nostalgia copilăriei ce se evaporă făcând loc adolescenţei, toate acestea la un loc au făcut din sărbătoarea absolvirii un eveniment de neuitat atât pentru elevi cât şi pentru cadrele didactice care i-au îndrumat de-a lungul timpului.

Între timp absolvenţii de liceu au trecut de primele două  probe ale BAC-ului,cea a evaluării competenţelor lingvistice de comunicare orală in limba română  şi cea maternă precum şi cea de evaluare a competenţelor digitale.

O vreme capricioasă pe tot parcursul săptămânii trecute, cu averse de ploaie sau chiar intensificări ale vântului au dus la scăderea temperaturilor faţă de perioada precedentă.

Vântul puternic “a încurcat “ nu numai crengile copacilor  mai puţin viguroşi care au  rămas în parc, mă scuzaţi, grădina castelului, ci şi declaraţiile unei persoane din administraţia locală care nu cu mult timp în urmă afirma că au fost îndepărtaţi doar copacii bolnavi şi care nu prezentau siguranţă.Între timp se mai taie câte un copac,doi,dar staţi liniştiţi că doar din cei falnici,buni la una-alta,cât să mai iasă omu din criză.

Nu vreau să intru în polemică cu cititorii-comentatori cărora le plac afirmaţiile precum “ceea ce vezi nu este adevărat”, dar ţin să le aduc aminte că aşa cum au sărit când am scris despre afacerea trandafirii, care s-a adeverit până la urmă a se desfăşura în forma relatată de noi, ar putea şi acum să o facă în urma unei promenade pe aleile înţesate cu maşini de toate tipurile care aproape că trec peste tine dacă te nimereşti pe alee la momentul nepotrivit.

Pe măsură ce ne apropiem de data de 24 iunie, temperaturile vor fi în continuă creştere, culminând probabil cu cele din data de 26 iunie, când se presupune că vor atinge cota maximă ca urmare a vizitei  Ministrului Culturii din România, care va decerna distincţii,  în cadrul unei recepţii ce va avea loc la Motelul Vraja Viilor cu începere de la orele 18,30. Prezenţa domniei sale în mica noastră urbe a devenit o obişnuinţă, în ultimul timp acesta fiind prezent la manifestări culturale aidoma celei de depunere de coroane la monumentul de la Domăneşti, ridicat cu ocazia Păcii de la Satu Mare sau la vizitarea expoziţiei ‘Castelul de altădată”, recent inaugurată.

Eforturile susţinute ale edililor de a amplasa numai plăcuţe agreate de Ministrul Culturii nu au rămas fără ecou şi astfel, Kelemen Hunor va acorda titluri pentru dr. Rudolf Fatyol,binecunoscutul violonist născut în Carei şi pentru episcopului evanghelic, în prezent pensionar, Mozses Arpad , îndulcindu-şi astfel amărăciunea nerezolvării situaţiei tensionate de la Cluj, ca urmare a persistenţei plăcuţei cu citatul din Nicolae Iorga pe statuia lui Matei Corvin.

Tot în acea perioadă vom avea parte de o gamă variată de manifestări,atât culturale cât şi sportive,aşa că trebuie să vă faceţi din timp o listă cu cele la care vreţi să participaţi fiindcă la toate nu puteţi fi prezenţi.

Cert este ca zilele distracţiei se apropie cu paşi repezi aşa că strângeţi cureaua şi umpleţi puşculiţele  pentru a vă simţi cât mai bine în ultimul sfârşit de săptămână din iunie!

Daniela Ciută

comentarii

de claudiu la 15 June 2011 - 12:25

stiutam noi de ce primaru da asa usor titluri la popii romani.la fiecare titlu dat la romani vin inca sase pentru unguri.domnu primar da la aia din ianculesti cand le dati un titlu pentru ca vo votat?

de careian la 16 June 2011 - 05:14

zilele orasului o noua ocazie pentru primari sa isi faca rost de malai ca parca nu ii mai satura cel de sus!!!!dupa Crasna si celelalte urmeaza orasu

de cititor la 16 June 2011 - 05:48

copacii care se taie sunt buni la ce?buni la una-alta?????????????halal relatare argumentata a faptelor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

de cititor la 16 June 2011 - 07:08

aj aja aj

Lasati un comentariu