Misterul ceasurilor din Sicilia care o iau inainte cu 20 de minute

• publicat la: 11 iunie 2011
Misterul ceasurilor din Sicilia care o iau inainte cu 20 de minute

Atât in Catania, cât şi in alte oraşe siciliane, ceasurile o iau inainte cu 15-20 de minute pe zi, fenomen inexplicabil, care a stârnit curiozitatea a doi experţi in informatică de la ST Microelectronis.

Cei doi specialisti, Andrea De Luca si Francesco Nicosi, angajaţi ai corporatiei de semiconductori cu sediul in Catania, discutând intre ei si constatând că au aceast interes comun, au decis să facă problema publică pe reţelele de socializare, relatează Corriere dela Sera.

Astfel, au descoperit cu stupoare un fenomen neintâlnit până in prezent: sute de ceasuri digitale, aparţinând cuptoarelor cu microunde, radiourilor cu alarmă, programelor Sky si computerelor, se dereglau singure, in mod inexplicabil.

S-au intrebat cu toţii uimiţi ce se intâmplă in Catania si in oraşelele inconjurătoare.

Conform sursei citate, un caz asemănător, incă neelucidat de oamenii de ştiinţă, a avut loc recent in Caronia, când frigiderele, televizoarele si aparatele de radio au luat foc brusc, presupunându-se că fenomenul ar fi consecinţa prezenţei extratereştrilor din apropierea Insulelor Aeoliane.

„Totul ar putea fi cauzat de reţeua de generatoare de curent electric, cum ar fi sistemele fotovoltaice, care de multe ori nu sunt auto-reglementate, in consecinţă orice mici variatii de frecvenţă nu sunt compensate corespunzător”, a explicat profesorul Emanuelle Dilettoso.

Cei doi prieteni si colegi care la inceput au abordat aceasta situatie stranie cu lejeritate, chiar distrându-se, acum par cu adevărat ingrijoraţi.

„Zilele trecute”, a spus Francis, „chiar şi proprietarul aprozarului de sub casa mea mi-a spus că ceasul său digital a luat-o brusc inainte. Dar acest lucru nu este nimic: ajungând la bancă, funcţionarul mă roagă să aştept puţin, deoarece toate maşinile au luat-o razna. Am intrebat, glumind, dacă şi ceasurile lor au luat-o inainte şi m-a intrebat uimit cum de cunosc problema”.

In consecinţă, alarma in ceea ce priveste ceasurile aşa-numite nebune, se extinde atât in rândul sicilienilor, cât şi pe net, concluzionează sursa.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu