Vine o zi …când totul se va sfârşi

• publicat la: 21 iunie 2011
Vine o zi …când totul se va sfârşi

Vine o zi în viaţa fiecărui om când  ajunge la o răspântie şi se întreabă nedumerit:încotro s-o pornesc,pe ce căi o apuc?   Acum un an,pe vremea aceasta,scriam la Buletin de Carei despre colegii mei de la CFR Marfă care au fost disponibilizaţi.Scriam  plină de încredere despre faptul că mi-ar fi plăcut să nu trecem unii pe lângă alţii ca şi cum nu ne-am fi cunoscut!

Greşeam atunci teribil,pentru că din păcate,pentru unii dintre ei şocul veştii că vor fi şomeri a fost atât de mare,încât pur şi simplu au început să ne ignore pe noi,cei rămaşi.  E trist,dar e un aspect pe care l-am prevăzut,având în vedere că românii gândesc după sintagma,,să moară şi capra vecinului”.

Acum ,noi cei rămaşi atunci,5 la număr, suntem viitorii şomeri din 8 iulie2011! Ce ar fi de spus? După un an de muncă asiduă,vom fi disponibilizaţi fără nicio explicaţie,cu toate că s-a muncit pe rupte! Trenurile de marfă din Carei vor fi manevrate de alţi salariaţi din alte staţii iar noi,cei care am suferit şi am muncit vom fi simpli spectatori…!Aşteptam de mult acest moment şi în adâncul sufletului meu credeam că sunt pregătită,doar niciodată nu-ţi pierzi speranţa ,ea moare ultima !Speram că cei din Bucureşti vor analiza corect activitatea staţiei noastre dar n-a fost asa! Din contră,actuala conducere nu acceptă memorii,(mai bine zis nu le analizează),se uită la OAMENI ca la nişte gândaci oribili şi nu au nici cea mai mică remuşcare atunci când trec pe hârtie nişte numere din 4 cifre pentru a le ieşi socoteala!

Da,am ajuns nişte cifre,obiecte fără suflet care orbecăie în întunericul vieţii!.Suntem 3000 !Liderii de Sindicat ne-au trădat  văzându-şi numai de propriile interese şi acum pândesc pe la colţuri să vadă cum reacţionăm!.Să reacţionăm?Românul e laş din fire şi consideră că încă nu i-a ajuns cuţitul la os,mai trebuie să treacă vreo 40 de ani pentru a face ceva referitor la viaţa lui!Ceferiştii au căştigat procese în instanţă referitoare la rambursarea unor bani care ni se cuveneau din 2007-2009.

Cine ne ajută?Nimeni…Aşteptăm,poate va veni şi pentru noi o zi…Am scris aceste rânduri pentru a mă reculege dar  şi mai mult,pentru a-i pregăti sufleteşte pe alţi viitori  şomeri.  În ce mă priveşte,sper că voi reuşi să visez în continuare,sper că voi păşi pe alt drum al vieţii la fel de optimistă ca atunci când am venit pentru prima dată în gara Carei.Atenţie dragii mei la Noul Cod al Muncii!Ghidaţi-vă mai mult după Contractele Colective de Muncă!În rest,totul e în ceaşă iar voi veţi fi într-un labirint din care veţi ieşi doar când veţi cunoasşte toate drumurile lui(legislaţia actuală e stufoasă şi puţini o stăpânesc!)Mă întristează că la TV nu s-a spus nimic despre şomerii de la CFR Marfă(3000 în preaviz ),despre colegii  noştri  de la Infrastructură (1500),sau despre cei de la Compania Călători(1500).În total 6000 de suflete(numere pentru alţii),care vor părăsi CFR-ul  până la sfărşitul lunii august!Oare noi nu merităm să se pomenească în treacăt şi despre situaţia noastră?   Dar,poate cu atâtea alte reduceri suntem chiar neimportanţi!Probabil singurul nostru reazem va fi familia,oaza de speranţă şi bucurie a fiecărui om!

Vreau să cred  că şi mâine vine o altă zi şi că vom ieşi din mirajul poveştilor create de eu-l nostru pentru liniştea noastră sufletească!

Din 8 iulie mă voi trezi din vis şi sper că voi face faţă cu brio noii situaţii în care mă voi afla…

Gabriela Dimitriu

comentarii

de Kovax la 22 iunie 2011 - 07:35

sunt tari unde CFR-ul (D-Bahn) are un numar de calatori mai mare, decat anul trecut!!!
oare cum fac asta??

Lasati un comentariu