Accesul în şcoli se va face, din toamnă, pe bază de cartelă magnetică

• publicat la: 23 iulie 2011
Accesul în şcoli se va face, din toamnă, pe bază de cartelă magnetică

Accesul în şcoli se va face, începând din toamnă, pe bază de cartelă magnetică, măsura având ca scopuri, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, creşterea siguranţei elevilor şi reducerea  numărului de absenţe.
„Acest tip de înregistrare a accesului in şcoală rezolvă două probleme  – cea de siguranţă a elevilor în unitatea de învăţământ şi, totodată, în termeni reali, la cinci minute de la momentul în care au început cursurile în şcoală, fiecare diriginte va avea tabelul cu elevii prezenţi, cei absenţi şi elevii întârziaţi”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea.

Pe de altă parte, tot din septembrie, elevii din învăţământul preuniversitar  vor fi monitorizaţi, în context educaţional, social şi familial, prin intermediul unor fişe ce vor fi completate de psihologul şcolar în colaborare cu dirigintele, măsura având ca scop reducerea şi prevenirea delincvenţei juvenile.

„Strategia de prevenire a criminalităţii ce urmează să fie implementată în şcolile din Capitală a fost lansată în dezbatere publică.”

Aceasta urmează să fie implementată din septembrie până în 2016 şi este în strânsă legătură cu noua lege a educaţiei. Evidenţa se va realiza pe baza unei fişe unice de înregistrare şi monitorizare, a actelor de violenţă, inclusiv a contravenţiilor şi infracţiunilor în care sunt implicaţi minori, şi va fi obligatorie pentru fiecare unitate şcolară în parte. Datele vor fi transmise ulterior, o dată la şase luni sau la un an, inspectoratelor şcolare, urmând ca acestea să le trimită la rândul lor instituţiilor cu atribuţii în prevenirea criminalităţii”, au declarat vineri, pentru NewsIn, reprezentanţii ISMB.
sursa money.ro

comentarii

de pedagogul la 23 iulie 2011 - 14:54

BRAVO FUNERIU,BRAVO !
ASTA DA !
BRAVO FUNERIU !
BRAVISSIMO !
NUMAI ASA SE POATE !
BRAVO OANA !
SINTETI CEI MAI BUNI!

de Murphy la 23 iulie 2011 - 15:42

mágneskártya?
ezek a fejükre estek, sok iskolában még rendes klotyó sincs

de gyuszi la 23 iulie 2011 - 16:59

ssoott jovore tervezik a chip implatumokat
igy lehet majd tudni pontosan hol lognak az iskolasok

de Careian 4ever la 24 iulie 2011 - 17:13

gps az kellene

de mechanic la 25 iulie 2011 - 03:47

video in buda(klotyo)
no smoking

Lasati un comentariu