Asociaţia Puffi recupereză câinii de la hingheri

• publicat la: 7 July 2011
Asociaţia Puffi recupereză câinii de la hingheri

Cei câţiva trecători aflaţi marti, in faţa Primăriei au asistat la o vânătoare de câini fără stăpân.Angajaţi ai firmei sătmărene SC Mixt Service srl  au recurs la capturarea unor maidanezi  aflaţi pe stradă la momentul respectiv, in baza unei solicitări venite din partea Primăriei Carei.

Pe adresa Primăriei Carei a  sosit acum două săptămâni o  sesizare din partea unor locatari ai unui bloc de pe strada Regele Ferdinand din cartierul MVI,care işi exprimau nemulţumirea faţă de prezenţa câinilor fără stăpân din acea zonă.Sesizarea,redactată pe două pagini A4,cuprindea şi un tabel cu numele locatarilor de pe scara respectivă precum şi semnătura acestora. Unii dintre locatari nu işi mai recunosc acum semnătura şi afirmă că au semnat pentru ridicarea maidanezilor, pentru a-i duce in adăposturi destinate acestora.

Membrii aAociaţiei Puffi  au fost sesizaţi de mai mulţi localnici cu privire la modul de capturare a câinilor. Cu toate că sesizarea de la Primărie a venit din zona cartierului MVI, hingherii au acţionat in toate zonele oraşului, de pe strada Ignişului până in faţa Primăriei .

Societatea SC Mixt Service SRL Satu Mare are un contract cu Primăria Carei ,in baza căruia ridică câinii de pe străzile oraşului la sesizarea administraţiei locale careiene, operaţiunea fiind  susţinută financiar de Primărie.In urma acţiunii de marţi, a fost intocmit un Proces Verbal prin care se menţiona că au fost capturaţi un număr de 13 câini comunitari şi transportaţi la adăpostul proprietatea SC MIXT Service SRL  situat lângă DJ 194B,intre Dorolţ şi Dara.

Firma a fost infiinţată in 1992 şi are ca obiect principal de activitate “activităţi de peisagistică şi servicii pentru clădiri ”, activităţi care i-au adus  clasarea pe a doua poziţie in TopAfaceri România 2010,la categoria microintreprinderi.

Urmare a acestei acţiuni a hingherilor,Asociaţia Puffi a depus sesizări atât la Primăria Carei cât şi la Politia Locală. Infiinţată in urmă cu doi ani,Asociaţia pentru protecţia animalelor Puffi ,se ocupă cu sterilizarea şi deparazitarea câinilor fără stăpân,pregătindu-i pentru adopţie.Toate aceste tratamente sunt efectuate pe cheltuiala membrilor asociaţiei,care incă mai aşteaptă rezolvarea favorabilă a solicitării lor pentru un spaţiu adecvat unor astfel de activităţi.

Deoarece câinii luaţi de hingheri sunt euthanasiaţi în caz de “nerevendicare” in 14 zile,în cursul zilei de azi,7 iulie, membrii asociatiei Puffi s-au deplasat la locaţia unde au fost depuşi câinii colectaţi cu două zile in urmă, pentru a-i recupera şi a le aplica tratamente adecvate in vederea adopţiei de către iubitori de animale.

Ovidiu Dumitru,preşedintele asociaţiei,însoţit de mai mulţi membrii,a solicitat ,în baza Legii 205/2004 completată cu legea                         9/ 2008,eliberarea animalelor capturate la Carei .După tratative îndelungate,maidanezii au fost îmbarcaţi în maşini şi preluaţi de Asociaţia Puffi care se va îngriji de soarta lor.

redactia

comentarii

de ILRE la 7 July 2011 - 19:31

Bravo Puffy sunteti niste OAMENI MINUNATI!!!!!!!!!!!!!!!!Succes in continuare!!!!!!!!!

de ILRE la 7 July 2011 - 19:41

Lamartine: ,,Nu exista o inima pentru oameni si o inima pentru animale.Exista o inima sau nimic,,

de student la 7 July 2011 - 19:51

Brovo As.Puffi aveti suflet mare! Pe cand vom reusi sa aducem laude si multumiri Primariei Carei care are datoria legala si morala sa faca ceva pentru caini maidanezi. Ar trebui sa le ceara sprijinul As. Pufii nu invers, dragi cetateni, Hingerii sunt platiti din bani publici.Nu va mirati ca primaria va pune la impozite mari,D-voastra care abia va mai asigurati traiul de zi cu zi.

de ILRE la 7 July 2011 - 20:07

Si nu vorbim ca hingherii sunt mult mai scumpi decat ar fi asociatia Puffi stiu din surse sigure.

de studenta la 7 July 2011 - 20:46

Ma bucur ca se desteapta si oamenii din acest oras si isi dau seama de ce primaria nu este de acord cu sterilizarea cainilor fara stapan si nu numai,va spun eu cum se practica aceasta meserie banoasa pt Mix Srl si primar.Se aduna 10 caini,se trece in procesul verbal 50 de caini,iar pt. fiecare caine primaria plateste in jur de 200 lei noi(faceti va rog socoteala) acesti bani intra in firma Mix Srl,si care apoi se impart intre firma si primar.Sa nu uitam ca asa sunt cheltuiti banii publici,in loc sa se faca ceva si pt. acest oras.Ar trebui sa se sesizeze organele abilitate si sa verifice cum sunt cheltuiti acesti bani si afacerile ilegale ale edililor.Haideti sa ne unim oameni buni,numai prin sterilizare putem sa oprim inmultirea acestor caini nevinovati, si trasi la raspundere cei care ii arunca in strada.

de gabi la 8 July 2011 - 03:08

studenta, dai dovada de caracter si te duci tu prima la sterilizare??

de student la 8 July 2011 - 05:11

Draga Gabi ,oare esti in stare sa judeci lucrurile corect, foarte urat din partea ta cum gandesti si cum scrii. Cred ca din ce se scrie lesne ne putem da seama de caracterul fiecaruia. Modul de exprimare ,de gandire a fiecaruia reprezinta oglinda sufletului. Incearca sa te schimbi, este doar in avantajul tau.Ar fi mai bine daca ai analiza situatia existenta in ce priveste inclusiv necuvantatoarele si nicidecum punctul de vedere al celor ce scriu.Da dovada de maturitate si inteligenta, ca poate o ai!.

de GROSSGLOCKNER la 8 July 2011 - 06:45

Tot respectul pentru doamnele Neli si Mia si nu in ultimul rand pentru Ovidiu!Ei sacrifica timp, bani si nervi in timp ce altii isi dau cu parerea.
Un lucru e clar: nici Asociatia PUFFI, nici Primaria, nici cetatenii careiului NU VOR CAINI PE STRADA. Putem rezolva impreuna aceasta problema? Cu siguranta. Cum? Asociatia PUFFI sa captureze, sterilizeze, deparaziteze cainii fara stapan si sa-i ofere spre adoptie, Primaria sa sprijine aceasta actiune, iar unii cetateni sa se dezbare de naravul de a-si abandona cainii prin cartiere si santurile din Vie.
Se pune insa o intrebare cruciala: exista vreo persoana care poate ucide un caine (sau sa plateasca pe cineva sa o faca)fie el si vagabond? Daca da, e f. grav. Eu unul nu pot.

de Mai Danez la 8 July 2011 - 07:26

urasc Puffi!!!
forza MIXT SRL!!!!

de ILRE la 8 July 2011 - 08:55

Psihopatul Mai Danez ,sper sa sfarsesti asa cum doresti cainilor!!!!!!!!!!Drag GROSSGLOCKNER tot respectul Pt.Ovidiu ,Neli,Mia si nu in ultimul rand pt. Karcsi.

de Mai Danez la 8 July 2011 - 09:26

mai Erli!!

de gabi la 8 July 2011 - 10:32

auzi student? vad ca pentru tine student sau studenta este tot una, la fel ca si un caine cu sau fara…sa nu zic ce. repet, te bagi tu primul/prima? nu-mi spune tu cum sa gandesc, nu exista om care sa ma faca sa gandesc altfel. pana acum ai adus doar argumente stupide; ai fi luat bac-ul anul asta??

de Colt Alb la 8 July 2011 - 10:33

Ar fi interesant sa stim adresele unde au fost cazati cainii salvati, ca nu vrem sa-i mai vedem prin cartiere plimbandu-se hai-hui si muscand copii.

de ILRE la 8 July 2011 - 11:44

Da nimeni nu vrea sa fie cineva muscat de caini.Interesul asociatiei Puffi este sa nu fie maidanezi pe strada, in schimbi ce interesul hingherilor este sa fie cat mai multi fiindca primesc bani grei pe ei ,din banii nostri.(pt. bucata 200 -300 ron)si dau drumul in alte orase.O fost cazuri cand maidanezii adunat din Carei au fos aruncati afara in Tasnad

de craciunescu la 8 July 2011 - 17:04

zilnic ar trebui sa-i prinda si sai dea obligatotiu celor care comenteaza sai tina ei pe bani lor

de blonda la 8 July 2011 - 18:50

super idee craciunescu, sunt pentru!!!

de Blonda...nu chiar asa blonda la 8 July 2011 - 19:34

Pt “GABI”:
1.prima sterilizare s-a bifat demult!
2. luarea bac-ului nu are nici o legatura cu omenia(pe care o ai sau nu)
3. nimeni nu este curios cum gandesti tu….pastreaza-ti parerile, ca nimeni nu e curios de ele!
4.daca argumentele sudentului/studentei sunt stupide, spune tu unele mai bune!

Pt “MAI DANEZ”
Ei aici lucrurile se complica un pic: avand in vedere numele pe care il afisezi, si zici ca “urasti Puffi” si “Forza MIXT SRL”, cred ca cei de la firma pe care o idolatrizezi…ar trebui sa te ia pe tine primul…sa vedem iti va place?
R.I.P.

de Blonda...sub acoperire la 8 July 2011 - 19:36

Pt “GABI”:
1.prima sterilizare s-a bifat demult!
2. luarea bac-ului nu are nici o legatura cu omenia(pe care o ai sau nu)
3. nimeni nu este curios cum gandesti tu….pastreaza-ti parerile, ca nimeni nu e curios de ele!
4.daca argumentele sudentului/studentei sunt stupide, spune tu unele mai bune!

Pt “MAI DANEZ”
Ei aici lucrurile se complica un pic: avand in vedere numele pe care il afisezi, si zici ca “urasti Puffi” si “Forza MIXT SRL”, cred ca cei de la firma pe care o idolatrizezi…ar trebui sa te ia pe tine primul…sa vedem… iti va conveni?
R.I.P.

de gabi la 8 July 2011 - 20:23

se si vede ca esti blonda…de ce nu ai postat de 3 ori mesajul sa il vada si cei mai scunzi???:))
nu esti tu in masura sa scrii cine e sau nu curios de parerea mea. trebuie sa mai postezi de vreo 19998 ori comentariul asta, si poate te cred.
nu esti tu in masura sa spui ca e corect sa se sterilizeze niste animale, pt ca tu nu ai patit asa ceva, si nici nu iti doresc (sau…)
orice argument e mai bun decat sa le faci mai mult rau unor animale, care au defectul ca nu sunt asa de inzestrate ca si omul.

de gabi la 8 July 2011 - 20:36

multi sunteti mult prea boy ca sa intelegeti ca alea 200 roni pe un caine sunt o lege. daca s-ar steriliza cainii, cei de la primarie ar gasi alta chichita in lege, sau mai rau, s-ar introduce alta lege de la cei de “sus” prin care sa se obtina banii aia. e toata chestia de smecherie a celor ce fac si a celor ce se iau dupa niste legi facute “bine”. veti ajunge sa spuneti ca “mai bine omoram cainii, ca sa nu se mai fure deloc”. jale mare la mansarda pe la voi…

de Blonda...sub acoperire la 9 July 2011 - 02:48

GABI, in primul rand nu a fost intentia mea sa postez comentariul de doua ori ( a fost o eroare, da?)
Si sincer eu nu mai inteleg…tu esti pro/contra sterilizare?! Nu am zis ca este corect sa fie sterilizate, dar daca tot se vrea ca aceste animale sa “dispara” de pe strazi, crezi ca e mai bine sa fie omorate (in cel mai inuman mod posibil) sau mai bine se sterilizeaza, si nu mai au posibilitatea sa se inmulteasca si cand le vine vremea, “se duc” si gata?!
Omul este considerat cel mai bun prieten al omului, dar se pare ca omul este cel mai mare dusman al cainelui! Te-ai uitat vreodata in ochii unui caine bolnav, infometat, insetat,al nimanui? incearca si vei vedea ce senzatie vei avea. Acu’ sincer…

de Blonda...sub acoperire la 9 July 2011 - 02:53

ah, si inca ceva, nu va imaginati ca sterilizarea se face in mod barbar! se realizeaza de un medic veterinar, conform procedurilor medicale, steril, apoi i se administreaza medicamente, eventual antibiotice, animalul nu simte durerea pe care ar simti-o daca ar fi omarat pana isi da duhul (lovit, taiat, in unele cazuri -spanzurat, etc). deci, reflectati!
fa bine si primesti bine!

de gabi la 9 July 2011 - 05:14

am inteles ca ti-e proasta conexiunea la net, si ai postat inca o data :) ai si tu putin umor, ca nu ti se intampla nimic. contra sterilizare. si contra prostilor care cred ca primaria nu ar scorni altceva ca sa iasa bani, in caz ca numarul cainilor, si implicit al banilor dati pe bucata de caine ar scade de pe urma sterilizarii.

de povestiri la 9 July 2011 - 06:55

Mai gabi ,pai nici tu nu ai fi luat bac ul in acest an daca te exprimi asa cum o faci.Alea 200 de roni pe un caine sunt de fapt aia.Si nici cu ultima fraza fluviu n-ai nimerit-o,mai ales faza cu scade…Stim ca depui eforturi sa pozezi in ce nu esti si sa sustii interesele primariei sau ale etniei,in cazul tau,dar da dovada de caracter si ramai la Social Sisters-urile tale.

de Blonda...sub acoperire la 9 July 2011 - 08:13

de acord cu tine ILRE!

de ILRE la 9 July 2011 - 08:22

Mersi

de povestiri la 9 July 2011 - 08:35

Subscriu si eu,sunt cu totul de acord cu ceea ce spuneti voi doar ca societatea lui gabi promoveaza cu totul altceva si e pacat sa initieze fisuri acolo unde nu sunt.Asociatia Puffi e un model de buna colaborare!

de gabi la 9 July 2011 - 12:27

mda, atat poti tu, profesoara de limba romana ce esti. stai linistita, luam bacul lejer, nu sunt genul care sa ma plang, tac si fac, de asta nu ma incadrez in peisajul de acum din tara. scadea e corect, asa cum zici. la aia DOUA sute de roni e interpretabila “faza”. in fine, dara atat ai inteles tu, treaba ta. se mai da bacul si din alte discipline, nu doar romana, dar acolo nu te baga…societatea mea? vai si amar de tine! societatea TA promoveaza cum sa te uiti la tv toata ziua, sa vezi nulitati, sa te plangi de cei ce ne conduc, etc. societatea mea are alte valori.

de povestiri la 9 July 2011 - 12:58

suntem convinsi ca sunt cu totul altele asa ca incerca sa le promovezi in alta parte sau deja ai interzis in mai multe locuri?stie profesoara Liliana
Tudorita la cine a inchiriat apartamentul?

de gabi la 9 July 2011 - 13:53

??? =)) cu cine ma confunzi?

de gabi la 9 July 2011 - 13:55

stie Nam Sut Yen la cine a inchiriat apartamentul?

de Mai Danez blond la 9 July 2011 - 16:43

ce inseamna RIP?

de Mai Danez blond la 9 July 2011 - 16:44

nu e vorba de Pir?

de Blonda...sub acoperire la 10 July 2011 - 02:55

MAI DANEZ, -nu inseamna Pir. documenteaza-te! in contexul mesajului se potriveste

de curios la 10 July 2011 - 13:43

a cui este firma din satu mare si cine tine parte la toate aceste magarii?

de Bon Jovi la 10 July 2011 - 15:33

R I P = Rock in Park

de marinela la 19 August 2011 - 06:06

Dragi cetateni ai acestei urbe,nu are nici o relevanta cearta dintre noi,traim cu toti in acest oras si ar trebui sa gasim solutii ca sa aratam ca suntem cu adevarat civilizati si mai ales bine intentionati. Asociatia Puffi face un lucru extraordinar si se vede ca e formata din oameni deosebiti.Ar trebui ca in loc sa
stam si sa ne plangem,sa mai si actionam,omul este cea mai mare minune a lumii si in acelas timp cel mai mare predator,deci poti sa alegi singur de care parte a barierei vrei sa fi.Inca o data felicitari FUFFY.

de ALEXIA la 21 October 2011 - 11:20

astazi,20.10.2011 am vazut pe aleea trandafirilor tgv. hingheri .au luat curba spre clinica sau spre c.f.r. VA ROG ASOCIATIA PUFFI SA II PRINDETI STIU CA PUTETI FACE O PLANETA MAI FRUMOASA!VA ADMIR! SUCCES!!!!!!!!!!!

de Raluka la 7 June 2012 - 20:39

Vad ca va dati mari iubitori da caini. Cati caini ati adoptat? Mergeti in fiacare luna cu un sac de hrana la adapostul de caini, asa ca ii iubiti? Eutanasierea este solutia

Lasati un comentariu