Atenţie şoferi! Leafa bună aduce amenzi mai mari!

• publicat la: 27 iulie 2011
Atenţie şoferi! Leafa bună aduce amenzi mai mari!

Pe agenda de lucru a parlamentarilor vor intra, din sesiunea de toamnă, două proiecte de lege ce prevăd sanctiuni dure pentru conducătorii auto care comit infracţiuni.

Senatorul PDL Iulian Urban propune ca amenzile de circulatie să fie plătite in functie de leafa contravenientului. Parlamentarul sustine că valoarea punctului de amendă ar trebui să fie de 10% din salariul minim brut pe economie pentru contravenienţii cu venituri anuale sub 30.000 de lei.

Astfel, dacă un angajat cu un salariu de 4.100 de lei (aproape 1.000 de euro) pe lună plăteşte acum o amendă de 120 de lei (sau 60 de lei în 48 de ore) pentru depăşirea vitezei legale cu 10-20 km/h, în noua variantă ar achita aproape 1.000 de lei amendă, adică de 9 ori mai mult decât în prezent.

Carnet suspendat pe viaţă

O altă propunere care îi va afecta pe şoferi aparţine deputatului independent Tudor Ciuhodaru (foto). El vrea ca tuturor conducătorilor auto care au consumat alcool la volan şi care comit accidente soldate cu decesul victimei să li se suspende permisul auto pe viaţă. Parlamentarul mai prevede în proiectul său de lege ca permisul să fie suspendat zece ani, în cazul celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice şi care produc accidente rutiere.

Taxă de acces în centrul Capitalei!

Obişnuiţi să traversaţi Capitala cu maşina prin centru? Pregătiţi-vă să scoateţi bani din buzunar. Primăria Capitalei vrea să-i taxeze pe şoferii care circulă pe bulevardele centrale ale oraşului. Propunerea va fi discutată în şedinţa de consiliu de astăzi, când se va decide şi dacă taxele pentru parcările din centrul Capitalei vor fi mai mari faţă de cele din alte zone.

sursa libertatea.ro

Lasati un comentariu