BAC 2011: Astăzi încep înscrierile pentru sesiunea de toamnă

• publicat la: 11 iulie 2011
BAC 2011: Astăzi încep înscrierile pentru sesiunea de toamnă

Candidaţii respinşi la bacalaureatul din vară se pot înscrie în perioada 11-15 iulie pentru cea de a doua sesiune. Excepţie fac cei care au fost daţi afară de la test pentru fraudă şi care nu mai pot participa la două sesiuni ale examenului.

După un bacalaureat în care aproape jumătate din promoţie a fost picată, rata de promovabilitate fiind de 45,72%, cu doar 1,25% mai mare decât înainte de recorectarea celor 80.160 de lucrări contestate de elevi, de azi încep înscrierile pentru examenul din toamnă. O a doua şansă pentru cei nepromovaţi, nu şi pentru cei care au fost prinşi copiind, care nu pot veni decât în toamna anului viitor la examen.

Ministrul Educaţiei nu a ezitat să anunţe din nou, la fel ca la proaspăt încheiata sesiune, toleranţă zero faţă de fraudă. „La sesiunea din toamnă va fi o mare greşeală să scădem standardele. Elevii care astăzi nu au reuşit la examenul de bacalaureat pot să îl ia în toamnă dacă vor învăţa, dacă se vor pregăti, dacă vor munci serios. Standardele nu vor fi scăzute, iar nivelul de corectitudine va fi exact acelaşi”, le transmite ministrul Daniel Funeriu celor care vor susţine o nouă testare. (…)Examenul începe cu probele orale. Astfel, în 22-23 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 22-24 august evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 23 -24 august, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în 25 – 26 august evaluarea competenţelor digitale.

Probele scrise încep în 29 august cu Limba si literatura română. Vor urma în 30 august proba la Limba şi literatura maternă, în 31 august proba obligatorie a profilului şi în 2 septembrie proba la alegere a profilului şi specializării.

sursa Jurnalul,ro

Lasati un comentariu