BIBLIONET -Internet gratuit la Biblioteca Municipală Carei

• publicat la: 13 iulie 2011
BIBLIONET -Internet gratuit la Biblioteca Municipală Carei

Biblioteca Municipală Carei  a dat in folosinţa publicului,din 11 iulie 2011, un nou serviciu  al Bibliotecii, sala Biblionet.Biblionet este un program de cinci ani care  va facilita accesul gratuit la informaţie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne in România. Prin cursurile de formare şi tehnologia furnizată, Biblionet va ajuta bibliotecile să asigure servicii in comunităţile locale sub forma unui parteneriat intre IREX, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), autorităţile locale şi naţionale şi bibliotecile din ţară. Prin acest proiect biblioteca careieană a fost dotată cu 8 calculatoare performante doate cu cameră web, călti, cât şi un videoproiector, un scanner, o imprimantă.Utilizatorii pot folosi acest nou servciu al  bibliotecii zilnic între orele 8-16.

Programul, în valoare de 26,9 milioane de dolari, este finanțat de Fundația Bill & Melinda Gates pentru următorii 5 ani și are ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice în România. Biblionet este un parteneriat între IREX, Ministerul Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național, Fundatia EOS (Educating for an Open Society), Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și bibliotecile publice românești. Microsoft Corp., partener al programului Global Libraries la nivel mondial, va dona software în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari către biblioteci.

Obiectivul programului Biblionet este de a facilita accesul populației la mijloacele tehnologiei informaționale, pornind de la faptul că 80% din populaţie, mai ales din zonele rurale, nu are acces la Internet. Din această cauză, pentru mulţi dintre cetăţenii ţării nu sunt disponibile beneficiile economice şi sociale ale accesului la Internet, cum ar fi serviciile de e-administraţie, găsirea unui loc de muncă, informaţii din domeniul sănătăţii, servicii bancare şi de administrare online a afacerilor sau comunicarea cu rudele din străinătate.

Biblioteca din Carei işi propune să organizeze cursuri de utilizare a calculatorului, a internetului in mod special pentru vârsta a treia şi  şomeri, pentru ca aceştia din urmă să-şi facă cont pe site-urile de joburi, cât şi intocmirea unui CV european ” Europass”.Acest program mai are o facilitate foarte importantă şi anume ca in zona bibliotecii, pe o rază de aproximativ 100 m, toată lumea  să aibă acces la internet de pe laptop sau telefon datorită sistemului wireless.

Mai multe informaţii şi programări la telefon 0261-861480 sau pe messengerul bibliotecii : bibliotecamunicipalacarei@yahoo.com

redactia

comentarii

de un curios la 13 iulie 2011 - 19:03

cine a taiat panglica?

de El ninio la 14 iulie 2011 - 07:20

Da’ are importanta cine a taiat panglica?
Important e daca au counter strike.

Lasati un comentariu