Continuă seria spargerilor de la Piaţă

• publicat la: 14 iulie 2011
Continuă seria spargerilor de la Piaţă

Seria spargerilor de la Piaţa Agroalimentară de alimente continuă cu  noi episoade.Practic, în fiecare noapte se derulează noi secvenţe dintr-un serial ce pare să nu se mai termine,având însă aceeaşi protagonişti.Lipsesc urmăririle ca-n filme, săracii proprietari de magazine fiind cei care încearcă să mai stea de pază până în orele târzii ale zilei.

Noaptea de ieri nu a făcut excepţie de la regulă şi vizitatorii nocturni s-au înfruptat din plin din rezervele de mâncare ale chioşcurilor şi din mărunţişul lăsat aici de proprietari.

Este a treia oară , în ultimele două săptămâni,că mi-au spart geamul,care m-a costat 200 lei să-l înlocuiesc”,ne spune M.Lukacs de la magazinul de pâine. “Nu au putut să intre din cauza aşchiilor de sticlă ,care erau într-o poziţie periculoasă ,locul fiind prea strâmt.Azi noapte au intrat însă dar, nu au luat nimic, probabil nu au găsit ce căutau.De ce nu se păzeşte piaţa pe timp de noapte,că şi noi plătim impozite şi muncim pe rupte pentru a ne câştiga pâinea. Am anunţat Poliţia la 112 şi au venit la faţa locului şi au luat şi amprente ”.

O altă locaţie „călcată” de hoţi a fost plăcintăria lui  Nirean Cornel. “Am găsit dimineaţa geamul deschis,  a lipsit doar mâncare: jumătate kg de crenvurşti,3 chifle, 10 lei, carne tocată jumate de kg. A venit şi Poliţia, au făcut constatările de rigoare şi au plecat, au spus că vor reveni să ia amprente.Acum au intrat prima dată la noi în magazin deşi au mai încercat şi altădată.Nu am auzit până acum să fi prins pe cineva”.

Se pare că de această dată,mâncarea a fost motivul principal pentru care indivizii au intrat prin efracţie în incinta magazilelor.Nu a fost menajat nici Fast food-ul lui Gindele Katalin deşi acesta nu mai funcţionează în ultimul timp, ceea ce spărgătorii nu ştiau.

Magazinul Fast Food a fost spart în timpul nopţii dar nu a dispărut nimic, deoarece  nu funcţionează ,deci  nu era nimic de mâncare, iar altceva se pare că nu le-a trebuit. A venit şi Poliţia, dar nu am aflat nimic despre suspecţi” menţionează Gindele Katalin.

Deşi se ştie că aceste magazine nu adăpostesc bunuri materiale deosebite ca valoare,aceşti proscrişi ai societăţii  au făcut din această îndeletnicirte un adevărat sport,folosindu-se de lacunele legilor actuale care nu au găsit încă o soluţie pentru infractorii minori.

În ultima perioadă, Piaţa AgroAlomentară a fost amenajată în aşa fel încât să poată fi închisa  în anumite perioade sau pentru a nu se mai putea intra cu mijloacele de transport la orice oră.Ce nu s-a luat în calcul este că spatiul Pieţei careiene nu poate fi inchis pe timp de noapte datorită barului care funcţioneză în incintă şi care are un orar de funcţionare de până la ora 23,00,orar aprobat de către Primăria Carei.

Contactat telefonic,comisar Coşarcă Dănuţ declară că deşi mai mulţi proprietari de magazine sunt în situaţia de a fi fost prădaţi de hoţi există doar o reclamaţie scrisă în acest sens. La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Poliţiei ,preluând probe şi amprente de la locurile incidentelor. Ancheta este în curs de desfăşurare.

În pofida pagubelor suferite prin spargerea geamurilor chioşcurilor,comercianţii nu au solicitat stabilirea prejudiciului adus de aceste infracţiuni.

O soluţie rapidă pentru prevenirea acestui tip de incidente ar fi montarea de sisteme de alarmă sau colaborarea cu o firmă de pază.

Dacă se adevereşte faptul că infractorii sunt minori,atunci soluţiile pentru remedierea situaţiei existente sunt destul de limitate,doar minorii cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani pot răspunde penal pentru faptele lor,cei sub 14 ani fiind scutiţi de această prevedere.

Potrivit celor declarate de interlocutorul nostru,în cazul minorilor sub 14 ani se ia legătura cu Serviciul de asistenţă socială din cadrul Primăriei pentru a vedea din ce familii provin şi ce măsuri se pot lua pentru  remedierea situaţiei.

Pe timpul nopţii,doi angajaţi ai noii Poliţii Locale se constituie în patrule alături de colegii lor de la Poliţie,afirmă Ecsedi Ioan, şeful Poliţiei Locale,iar acestea se deplasează pe trasee stabilite în funcţie de solicitări sau de zonele care se consideră ca au o infracţionalitate ridicată.Până în acest moment însă nu au reuşit să prindă asupra faptului pe niciunul din autorii furturilor în discuţie.

Comercianţii din Piaţă  vor trebui să se înarmeze cu răbdare şi să stea de veghe în continuare,noapte de noapte,dacă nu vor să se mai confrunte cu astfel de evenimente neplăcute.

redactia

comentarii

de Anonimu' la 14 iulie 2011 - 16:42

Eu i’as astepta in magazin cu o bata …

de craciunescu la 14 iulie 2011 - 19:49

bine ca sa infiintat o brigada de interventiiii ..bravo dom primar si gasca

de vasi la 14 iulie 2011 - 19:54

sa plateasaca pagubele cei er sant de servici si nu ai prind pe hotiiiiiiiiiiiiiiii ca se plimba toata noaptea numai prin centru

de vasile la 14 iulie 2011 - 22:28

Nu stiu la ce bun politia cand ‘ nu poate face nimic ‘. Aceeasi scuza penibila de ani de zile. Patetic, trist.

de ???? la 15 iulie 2011 - 10:41

Pe timpul nopţii,doi angajaţi ai noii Poliţii Locale se constituie în patrule alături de colegii lor de la Poliţie,afirmă Ecsedi Ioan, şeful Poliţiei Locale,iar acestea se deplasează pe trasee stabilite în funcţie de solicitări sau de zonele care se consideră ca au o infracţionalitate ridicată.Până în acest moment însă nu au reuşit să prindă asupra faptului pe niciunul din autorii furturilor în discuţie.

……hihihihihihi…hihihihihihih…………

Lasati un comentariu