Gingivectomia, o soluţie rapidă în tratarea zâmbetului gingival

• publicat la: 13 iulie 2011
Gingivectomia, o soluţie rapidă în tratarea zâmbetului gingival

Zâmbetul este una dintre principalele caracteristeristici pe care le observă cineva la noi, chiar în primele 90 de secunde, când se formează prima impresie. De aceea, este foarte important să avem un zâmbet frumos şi sănătos. Una dintre cele mai întâlnite probleme în acest sens este aşa numitul „gummy smile”, adică expunerea excesivă a gingiilor atunci când zâmbim. Şi de aici, derivă multe alte probleme de ordin medical, dar şi de ordin psihologic, la nivel de încredere în sine.

Zâmbetul gingival poate fi înnăscut, cauzat de o buză superioară prea mică sau un os mandibular superior proeminent, dar şi format în timp datorită unei sfărâmări a dinţilor şi alungirii gingiilor.

Despre soluţia în cazul acestei probleme inestetice, doctor Anca Pătru, General Manager Glamour Dent, afirmă: „Gingivectomia este o procedură sigură şi cu rezultate predictibile al cărei scop este îndepărtarea ţesutului gingival în exces pentru a îmbunătăţi aspectul unui zâmbet. Gingivectomia sau remodelarea gingivală înseamnă efectuarea unei mici incizii şi îndepărtarea ţesutului gingival nedorit redând astfel un zâmbet frumos.”

Procedura are o durată de circa o oră pentru jumătate de arcadă, se realizează cu anestezie locală, iar recuperarea pacientului are loc în 7 – 10 zile timp în care acesta poartă un pansament asemănător unui chit.

Pe lângă aspectele care ţin de estetică, zâmbetul gingival trebuie tratat şi din perspectiva efectelor asupra sănătăţii. Orice îmbolnăvire parodontală (a gingiilor) trebuie să fie diagnosticată cât mai timpuriu şi să se ia măsuri pentru a fi stopată din evoluţie. Apariţia sângerărilor gingivale, spontan sau la periaj, creşterea de volum şi înroşirea gingiilor, mobilitatea dentară, mirosul neplăcut al gurii (halena), sunt câteva semne ale faptului că există o problemă parodontală, care necesită intervenţie specializată.

sursa topsanatate.ro

Lasati un comentariu