Inima Uniunii Europene ar putea inceta să mai bată

• publicat la: 21 iulie 2011
Inima Uniunii Europene ar putea inceta să mai bată

Ţara in care se află cele mai multe şi cele mai importante dintre institutiile europene si in care se găseşte si capitala Uniunii se află de mai bine de un an in mijlocul unui război politic. Forţele politice nu reusesc să ajungă la un consens in ceea ce priveşte formarea guvernului.

Nu de puţine ori s-a vorbit despre ruperea ţării si alipirea celor două părţi, Valonia si Flandra, de Franţa si, respectiv, Olanda.

In aceste conditii, preşedinta Frontului National francez, Marine Le Pen, a sugerat că Franta trebuie „să intindă mâna Valoniei” in cazul in care „Belgia se va destrăma”, propunând ca francezii şi valonii să se pronunte, prin referendum, asupra eventualei unificări.

Criza politică din Belgia se agravează, nu apare nici o solutie si ii aruncă pe valoni si flamanzi intr-o nesiguranţă ingrozitoare. Nimeni nu se bucură de această situatie si fiecare francez impărtăşeşte nelinistea belgienilor„, a spus liderul partidului de extremă-dreapta francez.

„In pragul acestei sărbători nationale belgiene (21 iulie – n.red.), este responsabilitatea Frantei si a francezilor să le intindă mâna valonilor„, a adăugat Le Pen.

Ea considera că, „dacă Belgia se va destrăma, iar Flandra va deveni independentă”, Franta ar putea integra Valonia. „Legăturile istorice si de frăţie care unesc popoarele noastre sunt prea puternice pentru ca Franta să abandoneze Valonia”, a afirmat Marine Le Pen.

„Desigur că aceste decizii importante pentru viitorul popoarelor noastre nu pot fi luate decât după consultarea, prin referendum, a francezilor si a valonilor”, a mai spus ea.

sursa Incont.ro

Lasati un comentariu