Larisa Iordache, aur la bârnă şi sol, argint la sărituri şi paralele

• publicat la: 30 iulie 2011
Larisa Iordache, aur la bârnă şi sol, argint la sărituri şi paralele

Tinerii sportivi români au încheiat, vineri, de o manieră entuziasmantă întrecerile celei de-a 11-a ediţii a Festivalului olimpic al tineretului european de la Trabzon (Turcia), cucerind în concursul de gimnastică nu mai puţin de 6 medalii – 3 de aur, prin Larisa Iordache, la bârnă şi sol, şi Daniel Rădeanu, la sol, şi 3 de argint, obţinute de aceeaşi campioană absolută Larisa Iordache, la sărituri şi paralele, şi Andrei Groza, la paralele.

În concursul feminin pe aparate  , vedeta a fost, din nou Larisa Iordache, de două ori campioană a Festivalului, la bârnă, mai întâi, cu cea mai bună notă din întregul concurs – 15,00 (6,40 la dificultate, 8,60 la execuţie), după care a încheiat întrecerea gimnastelor cu o nouă medalie de aur, la sol, unde a avut un total de 14,275. În primele două finale ale zilei, ea obţinuse două medalii de argint, la bârnă, cu 14,225 şi la paralele, cu 13,475.

O altă medalie de aur a fost obţinută de delegaţia română chiar la prima finală a zilei, la masculin, unde Daniel Rădeanu a câştigat competiţia la sol, cu 14,125, palmaresul excelent al gimnasticii la această întrecere fiind completat cu argintul cucerit de Andrei Groza la paralele – 13,950.

sursa Cotidianul.ro

Lasati un comentariu