Ne apucăm de cea mai importantă autostradă din România

• publicat la: 22 iulie 2011
Ne apucăm de cea mai importantă autostradă din România

Încep lucrările la trosonul de autostradă care ne va scoate din țară pe la Nădlac și care va lega autostrada Arad – Timișoara de autostrada ungurilor.

O fotografie realizată de către un utilizator al forumului specialiat pe infrastructută skyscrapercity.com arată că a fost deja instalat un panou cu detaliile lucrării.

Conform panoului, lucrările au început pe 20 iunie și au ca dată de finalizare anul 2013, luna aprilie.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a dat publicităţii, în data de 12 aprilie, lista firmelor câştigătoare ale licitaţiilor pentru construcţia tronsoanelor de autostradă incluse în Coridorul IV Pan-European, printre acestea regăsindu-se, în mare parte, asocieri între consorţii internaţionale, dar şi firme româneşti.
Astfel, pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Nădlac-Arad, firmele câştigătoare sunt: Asocierea Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct (pentru Lotul 1 ‘Proiectare si executie autostrada Nadlac – Arad şi Drum de legătură km 0+000 – 22+218’) şi Alpine Bau GmbH (pentru Lotul 2 ‘Proiectare şi execuţie autostrada Nădlac – Arad şi Drum de legătură km 22+218 – 38+882’).

În cazul primului câştigător, valoarea estimată a proiectului este 487 milioane de lei, iar oferta câştigătoare a valorat circa 383 milioane lei. În ceea ce priveşte al doilea câştigător, valoarea ofertei a fost de aproximativ 412 milioane lei, faţă de peste 506 milioane lei, la cât era estimat iniţial.

Sursa Capital



Lasati un comentariu