Preşedintele Elveţiei şi-a scurtat vizita in România. Vezi de ce

• publicat la: 2 July 2011
Preşedintele Elveţiei şi-a scurtat vizita in România. Vezi de ce

Presedintele Confederatiei Elvetiene, Micheline Calmy-Rey, si-a scurtat, vineri, vizita oficiala de doua zile in Romania, invocand probleme de program. O intalnire cu presedintii ambelor camere ale Parlamentului roman a trebuit sa fie anulata din motive de sincronizare.

Romandie citeaza ca motiv pentru aceasta actiune “un impediment legat de prima femeie la conducerea Camerei Deputatilor”, Roberta Anastase.

Micheline Calmy-Rey s-a intalnit, vineri dimineata, cu comunitatea de afaceri elvetiana in Romania. Doamna Calmy-Rey a depus apoi o coroana de flori la monumentul soldatului necunoscut.

Doamna Calmy-Rey a efectuat, joi si vineri, o vizita oficiala in Romania, la invitatia presedintelui Traian Basescu. Cu aceasta ocazie, au avut loc convorbiri oficiale intre cei doi sefi de stat, urmate de o declaratie de presa comuna.

Inatlnirea dintre cei doi sefi de stat a prilejuit si un nou atac al presedintelui roman la adresa presei. Traian Basescu i-a atras atentia, razand, omologului sau asupra numarului mare de jurnalisti, notand ca “e un dezastru cu presa noastra”, prezenta in mare numar la eveniment, in conditiile in care din delegatia Confederatiei face parte doar un singur jurnalist.

“E un dezastru cu presa noastra. Ei stiu parerea mea despre ei. Nu e un secret. Dar nu in termeni de continut, ci ca numar”, a afirmat Basescu, razand.

Din delegatia Elvetiei a facut parte un singur jurnalist, Micheline Calmy-Rey neavand nici cameran sau fotograf oficial.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu