Rezultate dezastruoase la BAC

• publicat la: 3 iulie 2011
Rezultate dezastruoase la BAC

După afişarea rezultatelor la sesiunea din acest an a Bacalaureatului ,mulţi dintre absolvenţi au ajuns să se bucure că au promovat ,fără a-şi mai pune problema mediei finale.

Se pare că la nivel de judeţ procentul de promovabilitate este situat intre 42 şi 43%.

Rezultatele de la Centrul de Examen de la CT Iuliu Maniu au  fost mai mult decât dezastruoase.Astfel, dintr-un  număr de 386 de candidaţi inscrişi la examenul de BAC au reuşit să promoveze doar 17. De la CT Iuliu Maniu au promovat 12 candidaţi din 212 iar de la Grupul Şcolar Simion Bărnuţiu au promovat doar cinci.

La Centrul de Examinare de la Liceul Teoretic rezultatele sunt cu totul altele, dovedindu-se că subiectele nu au fost chiar nerezolvabile, promovabilitatea pe acest centru fiind de 67%. Din cei 144 de candidaţi de la Liceul Teoretic au reuşit să promoveze examenul de maturitate un număr de 131,procentul fiind de 91%.De la Seminarul Kallasantius, au promovat 24 de absolvenţi din cei 56 care au susţinut probele iar de la Liceul din Tăşnad au reuşit să treacă de  BAC un număr de  79 de candidaţi din cei 147 inscrişi.

Contestaţiile se pot depune  luni intre 8 şi 12

Luni 4 iulie se pot depune contestaţii, intre orele 8 şi 12  de către cei ce se consideră nedreptăţiţi de rezultatul final obţinut. Recorectarea lucrărilor pentru care s-a făcut contestaţie va avea loc între 5 – 7 iulie 2011, iar vineri, 8 iulie 2011, se vor afişa rezultatele finale.

Un examen dificil am putea spune  că a fost examrenul maturităţii din acest an , din toate punctele de vedere.Subiectele nu au fost chiar uşoare dar nici de nerezolvat,in schimb supravegherea a fost mult mai  aspră.

Nici în ţară situaţia nu este mai bună,existând licee care nu au niciun promovat.La noi în judeţ ,Liceul din Ardud este în această situaţie, dar sunt şi licee care au doar câţiva promovaţi cum ar fi cele din Livada, cu 7 promovaţi sau Unio Satu Mare cu 6 promovaţi.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an are loc in august – septembrie. Cei care nu au reuţit să treacă de examenul maturităţii in iunie-iulie mai au o şansă, şi anume sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului din acest an. Pentru a doua sesiune inscrierile se fac in perioada 11 – 15 iulie 2011.

redactia

comentarii

de Zorba-grecul la 4 iulie 2011 - 06:35

…momentul ADEVARULUI…
…asta este …
feritziva de darul grecului

de cris la 4 iulie 2011 - 16:29

toata lumea pune vina pe elevi…dar eu nu cred ca asa este .sa fim sinceri in atatea licee sa fie promovabilitatea 0 .bataie de joc.si pe alte site-uri se trezescc „desteptii” care au trecut in anii trecut copiind .lasati vrajeala ca ati copiat pe rupte .

de Tasnadu la 4 iulie 2011 - 18:21

la Tasnad e sarbatoare…………..
a rasarit iar soarele
profii zimbesc elevii rid
stiu ei ce stiu

de Sobi la 4 iulie 2011 - 18:46

„Ani în şir s-au legat rezultatele testelor internaţionale, care ne duceau cu cifrele în această zonă. Analfabetismul funcţional. Foarte mulţi nu aveau capacitatea de a înţelege cerinţa pe care o aveau în subiecte. Procentul era 53,ceva la sută. Câţi au luat bacalaureatul în acest an? 44,ceva. Începem să ne apropiem de cifrele pe care ni le arătau de atâta timp cifrele internaţionale”, a mai spus Oana Badea.

Lasati un comentariu