Alertă în farmaciile din Marea Britanie: Mii de tablete dintr-un antipsihotic puternic au fost puse în cutii cu Nurofen

• publicat la: 26 august 2011
Alertă în farmaciile din Marea Britanie: Mii de tablete dintr-un antipsihotic puternic au fost puse în cutii cu Nurofen

Medicamente antipsihotice periculoase au fost introduse în mod deliberat în mii de pachete de Nurofen Plus distribuite în farmaciile din Marea Britanie, acest presupus act de sabotaj fiind comis, cel mai probabil, de activişti pentru drepturile animalelor, relatează Daily Mail, în ediţia online.

O alertă a fost emisă după ce s-a descoperit că mai multe cutii de Nurofen Plus conţineau Seroquel XL, folosit în tratarea schizofreniei. Acesta ar fi fost introdus de activişti care au desfăşurat o operaţiune de sabotaj cu scopul de a crea prejudicii producătorului de Nurofen Plus, Reckitt Benckiser. Compania ar fi fost vizată deoarece testează unele produse  pe animale, deşi printre acestea nu se numără şi Nurofen Plus.

Pachetele suspecte – conţinând în total jumătate de milion de tablete – au fost trimise farmaciilor din toată Marea Britanie.

Presupusul sabotaj a fost descoperit după ce trei pachete au fost descoperite în South London. „Există sugestia că blisterele au fost puse în mod deliberat în cutiile greşite”, a declarat Siân Boisseau, directorul Virgo Health, o companie de PR care reprezintă Nurofen.

Persoanele care îşi administrează din greşeală Seroquel pot manifesta stări de somnolenţă şi nu pot opera niciun instrument sau maşină până când nu află cum anume le afectează tabletele. Un purtător de cuvânt a companiei care fabrică Seroquel, AstraZeneca, a declarat că cei care au luat din greşeală pastilele trebuie să contacteze medicul şi să ducă medicamentele înapoi la farmacia de unde le-au cumpărat.

Cele două medicamente sunt împachetate diferit. Astfel, blisterele ce conţin capsule mari de Seroquel XL de 50 de miligrame sunt colorate în auriu şi negru, în timp ce blisterele ce conţin Nurofen Plus sunt mai mici şi sunt colorate în argintiu şi negru.

sursa mediafax

Lasati un comentariu