Austeritate până în 2014

• publicat la: 12 August 2011
Austeritate până în 2014

Politica de blocare a angajărilor în sistemul public, prin ocuparea unui singur post din şapte vacantate, va fi menţinută atât anul viitor, dar şi în 2013, tot până în anul 2014 urmând să fie extinsă şi interdicţia de achiziţionare de autoturisme, mobilier şi aparatură birotică pentru instituţiile publice, informează Mediafax si realitatea.net.

Guvernul va sista până în anul 2014 acordarea tichetelor de masă, cadou şi de vacanţă pentru angajaţii din instituţiile publice, va bloca şi anul viitor acordarea de premii pentru bugetari şi va continua sistemul de compensare doar cu ore libere a muncii prestate în afara timpului normal de lucru. De asemenea, Guvernul va bloca până în anul 2014 majorarea unor pensii.
În acelaşi timp, valoarea de referinţă corespunzătoare coeficientului de ierarhizare 1,00 aferent grilei de salarii pentru sectorul bugetar va fi îngheţat anul viitor la valoarea de 600 lei, relevă Strategia fiscal-bugetară a Guvernului pentru perioada 2012-2014, obţinută de Mediafax.

Prin blocarea ocupării posturilor vacante în sistemul public, Guvernul estimează economii la cheltuielile de personal de 1,72 miliarde lei în 2012 şi 1,99 miliarde lei în 2013.

Economiile estimate din sistarea tichetelor de masă, cadou şi de vacanţă sunt de 9,1 miliarde lei în 2012 şi 9,6 miliarde lei în 2013.

comentarii

de ......... la 19 August 2011 - 14:26

“Flota s-a vândut, s-a tăiat”, i-a zis președintele lui Niels Schnecker. Păi cum vine asta “s-a vândut, s-a tăiat”?! S-a vândut flota de una singură, precum se vând femeile care practică cea mai veche meserie din lume?! Sau poate navele din flota comercială a României s-au tăiat ele, așa, de nebune, precum se taie pe mâini puștii teribiliști adepți ai curentului EMO?!

Că nu s-a vândut ea, flota comercială, de una singură, și că nici nu s-a tăiat, asta o știm toți. În frunte cuTraian Băsescu, firește! Dar poate ar fi interesant pentru opinia publică să reamintim unde au ajuns navele care făceau parte din flota comercială a României și sub ce pavilion străbat acestea mările și oceanele lumii.

sigur urmeaza austeritate!

Lasati un comentariu