Benzina se scumpeşte masiv. Vezi noile preţuri

• publicat la: 30 August 2011
Benzina se scumpeşte masiv. Vezi noile preţuri

Carburanţii se scumpesc din nou. Rompetrol şi Petrom au majorat preţurile tariful atât la benzină, cât şi la motorină. Scumpirea la benzină operată de Petrom este substanţială-7 bani pe litru

Noile preţuri ale carburanţilor Rompetrol

EFIX Benzina 95 5.44 lei

Benzina ALTO 101 6.09 lei

EFIX Diesel 5.35 lei

Diesel ALTO 55 5.76 lei

Noile preţuri ale carburanţilor Petrom

Premium fără Plumb 95 5,37 lei

Top Premium 99 5,74 lei

Euro Diesel 5 5,29 lei

OMV Diesel 5,47 lei

Petrom, cea mai mare companie de pe piaţă, nu mai anunţă modificările preţului de referinţă la carburanţi, ci doar preţurile la fiecare staţie în parte. Spre exemplu, la staţia din Bucureşti de pe strada Sibiu (zona Drumul Taberei) la 15 august (după modificarea anterioară), un litru de benzină de 95 costa 5,28 de lei iar un litru de motorină Euro Diesel 5 5,19 lei. Astăzi, un litru de benzină costă, la aceeaşi staţie, 5,35 lei, iar un litru de motorină 5,22 lei. Rezultă, aşadar, o scumpire la benzină cu 7 bani pe litru, iar la motorină cu 3 bani pe litru.

Update 17:22Ce spun benzinarii

Solicitaţi să explice majorările de preţ în condiţiile în care cotaţiile externe ale barilului nu par a justifica asta, reprezentanţii Rompetrol, a doua companie de pe piaţă, au oferit redacţiei MONEY.ro următorul răspuns: “Impactul materiei prime în stabilirea preţului final al carburanţilor trebuie corelat cu evoluţia altor componente, fixe sau variabile, precum cotaţiile internaţionale ale altor materiii prime (biodiesel, bioetanol) sau produse finite (motorină şi benzină), cursul valutar (leu/euro, leu/USD sau USD/EUR), diverşi indicatori macroeconomici sau schimbări în regimul de taxare. Astfel, în ultimele trei săptămâni, cotaţiile internaţionale la benzină, motorină şi ţiţei au înregistrat creşteri cu 6.8%, 5.7%, respectiv 6.0%, în timp ce cursul valutar LEU/USD a înregistrat fluctuaţii minore. Aceste schimbări, împreună cu alţi factori socio-economici, au condus la o majorare a preţului benzinelor şi motorinelor în staţiile operate de Rompetrol Downstream cu 0.08 lei/litru, respectiv 0.04 lei/litru (modificări operate pe 30 august 2011)”.
sursa money.ro

comentarii

de Gek la 30 August 2011 - 22:31

Pai nu era mai bine ca titlul sa se numeasca asa:Combustibili de autovehicule se scumpesc masiv.etc
Deoarece nu numai benzina se scumpeste ci si dieselul iar in Europa chiar si in romania majoritatea masinilor sunt diesel.
Le dati sperante pe degeaba celor cu masini diesel dupa ce titlu ati pus,ca ei se bucura ca nu se scumpeste motorina.
Sper sa nu ajungeti si voi ca cei de pe sport.ro sau alte siteuri de gen

Lasati un comentariu