Candidaţii înscrişi la Bacalaureat susţin luni prima probă scrisă, la limba şi literatura română

• publicat la: 27 august 2011
Candidaţii înscrişi la Bacalaureat susţin luni prima probă scrisă, la limba şi literatura română

Candidaţii înscrişi la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat vor susţine luni prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, potrivit calendarului de desfăşurare a examenului, stabilit de Ministerul Educaţiei, potrivit NewsIn.

Bacalaureatul are trei probe orale şi trei scrise. Elevii care au urmat liceul în altă limbă decât româna susţin, în plus, o probă orală şi una scrisă de limbă maternă.

Probele orale, deja susţinute, au fost la limba română, computer şi limbă străină.

Cea de-a doua probă scrisă, la limba şi literatura maternă, se va desfăşura la 30 august. Următoarele două probe scrise, respectiv cea obligatorie a profilului şi cea la alegere a profilului şi specializării, vor avea loc la 31 august şi, respectiv, 2 septembrie.

La cea de-a doua sesiune de bacalaureat s-au înscris peste 109.000 de candidaţi. Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru proba A s-au înscris 10.568 de candidaţi, pentru proba B – 260 de candidaţi, pentru proba C – 11.105 de candidaţi, proba D – 10.944 de candidaţi, proba E(a) – 62.348 de candidaţi, proba E(b) – 945 de candidaţi, proba E(c) – 78.082 de candidaţi, proba E(d) – 60.345 de candidaţi. Probele E sunt cele scrise.

Rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat din sesiunea august-septembrie vor fi afişate la 4 septembrie, iar eventualele contestaţii vor putea fi depuse până la ora 20.00 a aceleiaşi zile.

La prima sesiune de bacalaureat de anul acesta s-au înscris peste 200.000 de candidaţi, din care 661 au fost eliminaţi în timpul testelor, pentru fraudă.

Bacalaueratul a fost promovat, în prima sesiune din acest an, de 45,59% dintre candidaţi.

Potrivit ministrului Educaţiei, Daniel Funderiu, elevii prinşi copiind la bacalaureat vor fi eliminaţi şi nu vor mai putea susţine acest examen timp de două sesiuni consecutive. Pentru buna organizare a examenului de bacalaureat, Ministerul Educaţiei a alocat linia TEL VERDE 0800801100 (telefon gratuit), la care cetăţenii pot semnala orice neregulă constatată în organizarea şi derularea examenului naţional de bacalaureat.

sursa romanialibera

comentarii

de bingo la 28 august 2011 - 07:32

…deci am inteles
se joaca bongo bongo…

Lasati un comentariu