Cântec ,joc şi voie bună la Vezendiu

• publicat la: 28 august 2011
Cântec ,joc şi voie bună la Vezendiu

In pofida vremii caniculare ce persistă de câteva zile bune,mulţime de săteni,de fii ai satului sau invitaţi au fost prezenţi in curtea şcolii din Vezendiu la sărbătoarea Fii satului.

Aflată la cea de-a treia ediţie,sărbătoarea Vezendiului işi datorează reuşita din fiecare an inimosului Ioan Havaşi, consilier al primarului Fezer şi care a reuşit să aducă in acest an invitaţi de seamă pe scena improvizată cu această ocazie.

Au fost prezenţi Mircea Govor,vicepreşedinte al Consiliului Judeţean,Iosif Pinter,consilier judeţean,Ioan Ţou,fiu al satului şi director Petrom,Schvegler Arpad,viceprimar Tiream fiecare dintre aceştia adresând câteva cuvinte celor prezenţi.

Soarele torid i-a determinat pe spectatori să se refugieze in locurile umbroase,ferite de razele  fierbinţi.

Mădălinei Filip,un talent in devenire al localităţii Vezendiu i-a revenit cinstea de a deschide programul cultural artistic.Au urmat apoi dansatorii de la Club Dancing din Săcuieni care au impresionat cu dansuri moderne şi sudamericane .

Continuatori ai tradiţiilor populare româneşti, membrii ai Ansamblului Ceatăra şi de la Centrul Cultural Carei au urcat pe scenă cu dansuri codreneşti şi moroşeneşti dar şi cu grupuri vocale sau solişti.

In acompaniamentul muzical al tarafului condus de Adrian Paşca, Dana şi Ana Maria Pteancu din Satu Mare au cântat in premieră in satul părinţilor respectiv al bunicilor.

Momentul indelung aşteptat,cel care a adus spectatori şi din localităţile invecinate, a fost recitalul soţilor Valeria şi Traian Ilea,veniţi tocmai de la Cluj pentru acest eveniment.

Binecunoscuţii interpreţi de muzică populară  se află pentru prima dată în această zonă. Deşi recitalul lor a început cu alte piese,deosebit de reuşite şi cunoscute,publicul insistent i-a determinat să abordeze mai repede hitul Puşca şi cureaua lată,care a fost apoi reluat şi la final,de fiecare dată cu colaborarea spectatorilor cunoscători ai cuvintelor cântecului.

Melodiile deosebit de ritmate au deschis apetitul localnicilor pentru dans,aceştia profitând de ocazia ,poate unică,de a-i avea  in mijlocul lor pe renumiţii cântăreţi.

Pe scenă au mai evoluat Petrică Mureşan şi formaţia Solemnis(Natalia şi Claudiu Buzaş) care a incheiat frumoasa manifestare a Zilei Vezendiului.

redactia

comentarii

de cora alex la 31 ianuarie 2012 - 12:12

super frumos bravo

Lasati un comentariu