Cel mai lung ,,COZONAC BIO” va fi realizat la Satu-Mare

• publicat la: 23 august 2011
Cel mai lung  ,,COZONAC BIO”  va fi realizat la Satu-Mare

Gustul şi parfumul alimentelor naturale, dar şi siguranţa unei sănătăţi de fier sunt atuurile produselor ,,bio”.

În acest context, conştientizarea oamenilor ca într-o ţară atât de poluată se mai pot reîntoarce la natura pură, consumând produse ,,bio,, , este foarte importantă.

Oamenii încep să aibă grijă din ce în ce mai mult de sănătatea lor şi a copiilor lor. Produsele ,,bio,, reprezintă o alternativă sigură pentru cei ce îşi doresc o alimentaţie cu efect benefic asupra sănătăţii.

Adoptarea unui stil de viaţă sănătos presupune însă necesitatea educării oamenilor în spiritul consumului de produse ,,bio”.

Iată de ce, Agenţia pentru Protecţia Mediului, în data de 27.08.2011 (sâmbătă) cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare Partium, împreună cu Organizaţia IDENTITAS, lansează o provocare adresată întregii comunităţii din judeţul Satu Mare, pentru a realiza şi consuma împreună  cel mai lung  ,,COZONAC BIO”  preparat  în  varianta cu ingrediente ecologice (fără conservanţi) după reţetele tradiţionale bine cunoscute numai de bunicii şi străbunicii noştri.

Participanţii la acest eveniment sunt invitaţi ca în data de 27.08.2011, între orele 10.00 – 12.00, să se prezinte la Complexul de educaţie ecologică ,, CASA VERDE” din Grădina Romei, cu o ruladă de ,,COZONAC BIO” şi cu reţeta după care s-a preparat cozonacul, pe care să le predea organizatorilor.

Pe o masă special amplasată în faţa complexului, ,,COZONACII  BIO”, vor fi aşezaţi unul după altul, în ordinea preluării lor, participanţii realizând astfel împreună un ,,COZONAC BIO”  a cărui lungime va depinde de numărul participanţilor la realizarea acestuia. După care, se va face public lungimea cozonacului şi numele celor care au contribuit la realizarea lui (numele bunicii şi a nepotului, eventual a mămicii, după caz).

Succesul evenimentului va triumfa cu invitarea, începând cu orele 13.00 a  tuturor celor care au participat la activităţile organizate în Grădina Romei cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare Partium, pentru a servi, împreună, o felie din  ,,COZONACUL BIO”.

În urma evenimentului, spre bucuria, gospodinelor, reţetele vor fi publicate pe paginile cotidienelor sătmărene.

Lasati un comentariu