DA regionalizării şi disponibilizărilor

• publicat la: 31 august 2011
DA regionalizării şi disponibilizărilor

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Mihai Capra, s-a aflat astăzi intr-o vizită de lucru la Satu Mare. Acesta a avut la ora 10 o intâlnire cu directorii institutiilor din cadrul M.A.I care si-au prezentat activitatea dar si problemele cu care se confruntă.

A urmat apoi o conferinţă de presă in cadrul căreia secretarul de stat a prezentat concluziile vizitei sale dar a abordat si alte subiecte de interes naţional.Mihai Capra a discutat despre reorganizarea prefecturiilor la nivel naţional dar si despre reorganizarea poliţiei locale. Un alt subiect important dezbătut de către acesta a fost cel al regionalizării. Acesta a declarat că dacă pornim de la ideea PDL care are la baza impartirea tarii pe 8 regiuni, fiecare nou judet va avea o prefectură care la rândul ei va transforma actualele prefecturi in Direcţii Teritoriale cu 20-25 de angajati. In acest context se va introduce semnătura electronică pentru a evita deplasările lungi pentru solutionarea anumitor probleme. Serviciile Publice Comunitare vor rămâne nemodificate si conform declaratiei secretarului de stat -oamenii nu vor mai fi pusi pe drumuri-.

Acesta a mai adăugat că Ministerul este pregătit pentru regionalizare insă rămâne de văzut care va fi decizia politică in acest sens. Cel mai sensibil subiect atins a fost cel al disponibilizarii angajatiilor M.A.I. Mihai Capra a declarat că politistii de frontieră sunt cei mai afectati de insecuritatea locului de muncă tinand cont si de aderarea la spatiul Schengen, lucru care le va reduce din atributii. Se pare că in rândul Politiei de Frontieră vor mai urma si alte reduceri de personal.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu