GHID PRIVIND ASISTENŢA MEDICALĂ pentru cetăţenii români care călătoresc în străinătate

• publicat la: 4 august 2011
GHID PRIVIND ASISTENŢA MEDICALĂ pentru cetăţenii români care călătoresc în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia cetăţenilor români, care se deplasează peste hotare în perioada următoare, un nou material de interes public – „Ghidul de asistenţă medicală pentru cetăţenii români care călătoresc în străinătate” – în scopul informării adecvate a acestora privind reglementările specifice diferitelor state referitoare la asistenţa medicală.

Ghidul privind asistenţa medicală a fost realizat de către Departamentul Consular, cu sprijinul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi în colaborare cu misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

În cuprinsul ghidului se regăsesc o serie de informaţii utile privind încheierea unei asigurări medicale pentru cetăţenii care călătoresc în diferite state, principalele norme de igienă care trebuie respectate şi recomandări pentru cetăţenii care decid să se deplaseze în străinătate pentru a urma un tratament medical.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români, ca înainte de orice deplasare în străinătate, să verifice informaţiile referitoare la ţara în care călătoresc, care sunt postate în cadrul rubricii Sfaturi de călătorie, disponibilă pe site-ul MAE (www.mae.ro <http://www.mae.ro/> ).

Publicarea acestui ghid se înscrie în seria de materiale de interes public pe care Departamentul Consular – Direcţia Relaţii Consulare le-a realizat de-a lungul timpului în vederea informării corecte a cetăţenilor români care decid să lucreze sau să călătorească în străinătate.

Lasati un comentariu