În curând AustFest 2011

• publicat la: 5 august 2011
În curând AustFest 2011

În perioada 19-27 august 2011, la Carei va avea loc cea de a patra ediție a festivalului AugustFest, eveniment produs de Direcia de Cultură Carei în parteneriat cu Centrul Cultural Carei. Ca în în fiecare an, AugustFest va prezenta publicului un șir de evenimente culturale de excepție, printre care concerte de jazz, operetă, o gală de dans și  una de muzică ușoară cu tinere talente careiene, concerte de muzică veche, recitaluri de pian și orgă, reprezentații de folclor, muzică de promenadă și o seară de folclor.

Spre deosebire de ceilalți ani, festivalul va avea invitați din Ungaria, Croația și Franța, și va propune publicului evoluții artistice atât ale unor tinere talente careiene, precum și a unor nume importante ale unor genuri muzicale mai puțin promovate în ultima perioadă în rândul publicului, precum ar fi jazz-ul, operata sau concertele de pian și orgă, dar pe care careienii le urmăresc cu mare plăcere.

Evenimentul va avea și o componentă sportivă, în acest an desfășurându-se și un concurs internațional de karting, organizat de AS Kart Racing Carei, la care vor participa peste 100 de concurenți.

AugustFest 2011 va cuprinde în acest an o serie de concerte dedicate aniversării a 80 de ani de la nașterea celui care a fost maestrul Ștefan Ruha Istvan, unul dintre cei mai renumiți violoniști ai țării, cetățean de onoare al municipiului Carei.

Scena festivalului va fi instalată pe terenul de handbal din Parcul Dendrologic și va propune spectacole în fiecare seară în jurul orei 20, intrarea publicului fiind liberă.

Din cadrul manifestării, nu va lipsi concursul ”Cel mai puternic careian”, aflat la cea de a treia ediție.

Programul AgustFest 2011 va fi dat publicității săptămâna viitoare.

Lasati un comentariu