Luni încep cursurile de iniţiere pe Internet

• publicat la: 25 august 2011
Luni încep cursurile de iniţiere pe Internet

De luni 29.08.2011 încep cursurile de inițiere pe Internet pentru vârstnici  la Biblioteca Municipală Carei. S-au  înscris 43 de persoane interesate de descifrarea primilor pași în comunicarea virtuală. Cursurile se desfășoară pe parcursul a 5 zile,câte două ore pe zi și sunt structurate în cinci pași : inițiere în utilizarea Word 2010, accesarea Internetului utilizând browserele Mozila  Firefox  și Internet Explorer, motorul de căutare Google, înregistrarea unui cont Yahoo, utilizarea Messenger-ului, respectiv Skype.

Deoarece interesul pentru această sesiune de inițiere a fost neașteptat de mare, organizatorii au fost nevoiți să împartă doritorii în două serii pe două secțiuni, română și maghiară. Astfel, prima serie va lua parte la inițiere dimineața, între orele 9-11, secția română, iar între orele 11-13, secția maghiară. A doua serie va participa la cursuri după masa de la orele 14 la 16, sectia română și de la 16 la 18 secția maghiară.

Sesiunea de inițiere pe Internet se va desfășura  în sala Biblionet recent deschisă de Biblioteca Municipală Carei  cu ajutorul Fundaţiei IREX-România, ANBPR şi Primăria Municipiului Carei. Această sală a fost dotată cu 8 calculatoarede ultimă generaţie. Se aşteaptă în continuare înscrierea cursanţilor.l

Informatii suplimentare: bibliotecamunicipalacarei@yahoo.com, telefon 0261/861480 sau personal la Biblioteca Municipală Carei, director: Nuna Corina.

Lasati un comentariu